Semester i februari

Var är det varmt i februari?

Var är det varmt i februari?

Årets kortaste månad är också ofta synonym med slaskväder här i Sverige. Vägra grådaskiga dagar och boka din solsemester till varmare breddgrader istället. Här tipsar vi om februariresor till Gran Canaria, Teneriffa och Dubai som alla bjuder på långa, soliga dagar med sommarvärme.

Gran Canaria

I februari ligger medeltemperaturen på Gran Canaria runt 19°C och du kan njuta av 9 soltimmar om dagen. Det är också i februari öns karneval anordnas och du kan vänta dig allt ifrån spektakulära dräkter till allmän folkfest på gator och torg.

Teneriffa

Februari är en av de mest populära tiderna att besöka Teneriffa. Medeltemperaturen ligger då runt 19°C och vattentemperaturen är ungefär densamma. Dessutom är vintersäsongen perfekt för dig som vill prova på vattensporter som surfing och vindsurfing då vindarna är starkare än på sommaren.

Dubai

Med sitt typiska ökenklimat är vintrarna i Dubai torra och varma. Medeltemperaturen i februari ligger runt 24°C med 10 soltimmar om dagen. Vattentemperaturen ligger runt behagliga 22°C. Regn kan i sällsynta fall förekomma, men i så fall är det bara korta skurar.

Andra semestertips…