Semester Malaga

Läs mer om Malaga

Den spanska solkustens största stad Malaga erbjuder en perfekt blandning av stadspuls och strandhäng. Här kan du spendera dagarna med att promenera i de vackra stadsdelarna, prova lokala skaldjursrätter på fiskrestaurangerna vid hamnen och såklart njuta av solen på de många, vackra sandstränderna.

Stränder

Playa de la Malagueta

Trots att Malagueta-stranden ligger centralt i storstaden Malaga är den både ren och fräsch, och dessutom behöver du sällan trängas med handduken. Den sträcker sig över 1 km med ljusbrun sand och här finns alltifrån duschar och offentliga toaletter till ett stort utbud av trevliga strandbarer och restauranger.

Playa de la Caleta

En liten bit ifrån Malagueta-stranden ligger den lugnare kusinen Playa de la Caleta. Hit tar du dig enkelt till fots eller med lokalbussar, och den 1 km långa sandstranden är indelad i tre sektioner. 2018 belönades den med den prestigefyllda utmärkelsen Blå Flagg.

Playa del Peñon del Cuervo

För en lite mindre strand kan vi rekommendera Playa del Peñon del Cuervo, som ligger 8 km utanför centrala Malaga. Den har fått sitt namn från den karaktäristiska stenformationen som avdelar stranden i två delar. Under sommaren anordnas trevliga lägereldsfester och grillkvällar här.

Mat & dryck

Ajoblanco

Ajoblanco är en kall soppa, vars namn bokstavligen betyder ”vit vitlök”. Den kallas också ibland för vit gazpacho och består av bröd, mandel, vitlök, olivolja, vinäger och vatten. Den serveras ofta med melon eller druvor. Är du i Malagaområdet den 2 september kan du dessutom fira ”Día de Ajoblanco” som är en dag tillägnad den här populära soppan.

Fritura Malagueña

Malagaborna är glada i friterad mat, men istället för den flottiga varianten vi ser på snabbmatsrestauranger är maten lättare och mer krispig. Fritura Malagueña är en rätt som består av bland annat friterad minibläckfisk och ansjovis. Perfekt med en kall cerveza (öl) till!

Almendras Fritas

Almendras Fritas betyder ”rostade mandlar” och det är precis vad det är. Området runt omkring Malaga är en av de största exportörerna av Marconamandlar i världen, och överallt i små stånd på gatorna kan du köpa dessa rostade mandlar. Gott och helt klart beroendeframkallande.

Kort fakta om Malaga:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

569 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Väder

Vår

Våren är en härlig årstid att resa till Malaga under, eftersom det är soligt med en behaglig medeltemperatur runt 20-gradersstrecket. Det är runt 8 soltimmar om dagen och få regndagar.

Sommar

Malagas sommar är lång, varm och torr. Det är nu de flesta turisterna kommer till staden och med en genomsnittlig temperatur på knappa 30 grader väljer många att spendera dagarna på någon av de många stränderna i området.

Höst

För dig som inte gillar de allra varmaste temperaturerna är hösten en utmärkt tid att besöka Malaga. Det är fortfarande varmt väder med omkring 22 grader i luften och 20 garder i havet, dessutom är det färre turister så du får gott om plats för handduken på stranden.

Vinter

Vintern är mild, med en medeltemperatur omkring 15 grader. Regn kan förekomma, men i regel är det 8 soltimmar om dagen. Även om det inte är badväder, är det ett bra tillfälle att se olika sevärdheter och ta del av Malagas rika kulturutbud.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Sport & dykning

Den botaniska trädgården

Malagas botaniska trädgård, La Concepción, anlades redan på 1800-talet, men öppnades för allmänheten 1994. Här kan du och familjen spendera en heldag med att strosa runt och se växter, blommor och träd från hela världen.

Musikmuseet

För alla musikälskare är Malagas interaktiva musikmuseum, MIMMA, varmt rekommenderat. Museet är inhyst i ett imponerande 1700-talspalats i centrala Malaga och här uppmanas du att interagera med utställningarna. Det gamla uttrycket ”Se, men inte röra” gäller med andra ord inte här. Istället finns ett stort utbud av instrument, digitala resurser, workshops och konserter här.

Costa Water Park

Costa Water Park ligger egentligen i Fuengirola, ungefär 45 minuters bilfärd söderut från Malaga, men vi vill tipsa om det som ett utflyktsmål för den badsugna familjen. Det är, namnet till trots, ingen vattenpark utan en stor, uppblåsbar hinderbana som ligger ungefär 100 meter från stranden, ute i vattnet. Här kan både barn och vuxna med spring i benen njuta av en rolig eftermiddag.

Boka din semester redan idag!

Malaga har något för alla åldrar och smaker. Med eBeach.se kan du enkelt hitta en perfekt semester som passar just dina intressen. Vi är experter på resor till sol- och baddestinationer och erbjuder bra priser på både flyg och hotell. Boka din solsemester till Malaga redan idag! Det blir en resa att minnas – utan att det måste svida i plånboken.