Semester Palma

Läs mer om Palma

Den vackra semesterorten Palma är Mallorcas livliga huvudstad, populär för att vara kommersiella och kulturhus med mycket att erbjuda för alla. Djupet av historia, kultur och nöjesliv är ofta överraskande för nya besökare och att vara belägen i Palma innebär att du har lysande tillgång till ön som helhet. Det finns mycket att se och göra i själva staden med ännu mer för att hålla dig sysselsatt om du väljer att resa till några av Palmas närliggande städer.

Visa resmål på kartan

Väder

Som du kan förvänta dig från Mallorca semester, sommarmånaderna är det bästa för dem som älskar solen. Du bör räkna med temperaturer så höga som 30 ° C i juli och augusti, som är perfekta stranden vädret för din Palma semester! För dem som vill det svalare, de senare månaderna är idealiska. Från september och framåt, temperaturer sjunker till en låg punkt cirka 15 ° C i djupet av vintern. Även om det kan vara molnigt på mitt i vintern, kommer du få mycket mer sol på semestern än hemma!

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

De kustnära landskap Mallorca är prytt med vikar, stränder och klippor, inland och Palma är inget undantag. En vacker, varierande landskap, samt ett rikt kulturliv, är några av Palmas höjdpunkter, liksom njutning av dess utmärkta kök.

Äventyr & utflykter

Palma lockar tusentals vandrare och klättrare varje år och är känd för att vara en av de mest populära ställen att gå promenader i Kanarieöarna och Spanien. Erbjuder många olika promenader, oavsett om du är nybörjare eller mer erfarenhet Trekker kommer du att älska vandring i Palma, med populära rutter, inklusive Volvano rutten, La Palma och Teneguia rutten, Las Tricias.

Ridning är också mycket populärt i Palma tack vare sin frodiga gröna skogen och robust kustnära vägar - landskapet gör det till en magisk upplevelse. Cykla genom Fuencaliente i söder till Caldera de Taburiente eller Brena Alta, El Paso och se alla sevärdheter på hästryggen. Oavsett om du lär dig att rida eller har erfarenhet, kommer du att hitta den perfekta vägen att följa och kommer att hitta många ridskolor som erbjuder ridning kurser och hacka.

Om de viktigaste badorten Los Cancajos hittar du ett stort urval av vattensporter, inklusive vindsurfing och vattenskidåkning. Detta är faktiskt den enda stranden i Palma att erbjuda dessa.

Shopping

Shopping i Palma är fantastisk, med massor av Chic Boutique och berömda designerbutiker. För bästa butiker, bege dig till Plaza Mayor och San Miguel, där hittar du också stora marknaderna med utmärkt lädervaror och spets.

För ungdomar

Nattliv i Palma levande, men är långt ifrån skummet parterna och karaokebarer i Palma Nova och Magaluf. Nattlivet i Palma är traditionellt spanska, kretsar kring att äta ute och dricka i den lokala tapasbarer. Det finns ett urval av klubbar, barer och restauranger i Santa Cruz och Los Llano, och Los Cancajos är känd för att ha den livligaste nattliv, men det är väldigt lågmäld jämfört med vad du kan hitta i andra Kanarieöarna såsom Teneriffa.

Om du vill hålla ut tills gryningen du skulle vara bättre på väg till Magaluf där parterna börjar sent och sist hela natten! Äta när du är på semester i Palma är en sevärdhet i sig med en eklektisk blandning av restauranger som erbjuds, alla med en unik karaktär. Du hittar massor av lokala delikatesser såsom tapas och färska skaldjur. Glöm inte att prova några av de lokala vinerna, som Binissalem, som är mycket populär i området.

Nöjesliv

Palma har två vackra badorter, Los Cancajos och Piscinas La Fajana, som båda är perfekta för att koppla av på när du bättra på solbrännan. Stranden i Playa de los Cancajos är lång med tre små vikar och har tilldelats det europeiska Blå Flagg utmärkelse för excellens. Piscinas La Fajana erbjuder naturliga hällkar som finns i norra delen av ön nära Barlovento.

Om du njuta av en golfrunda, kommer du att bli nöjd med de sex golfbanorna kring Palma. Bendinat, Santa Ponsa, Son Vida, Son Muntaner och Termens Sonen alla skryta populära kurser och det finns tre fler kurser planeras att öppna i närheten av Palmer under de närmaste åren, se golfentusiaster kan njuta av en golfsemester i Palma.

Parc de la Mar (park av havet) är en fantastisk turist plats under sommaren med flera caféer, ett konstgalleri i valven i den gamla stadsmuren och regelbunden utomhuskonserter, vilket gör det ett bra ställe att tillbringa ett lyckligt solig dag. Fram till 1960-talet använde havet för att nå upp till stadsmuren som gav besökarna en fantastisk återspegling av domkyrkan i vattnet. På grund av nya byggnader och vägar allt detta förändrats, så en konstgjord sjö byggdes för att återskapa effekten för turister.

Sol & bad

Palma är en lugn, vacker ö och är populär bland äldre par och dem som vill ha en lugn semester. Många av dem som bor i Palma gör så för lugna kvällar, men tar snabbt och enkelt resor till de andra Kanarieöarna under dagen, till exempel, färjor seglar från hamnen i Santa Cruz de la Palma tre gånger om dagen till Teneriffa , vilket gör det möjligt att ha det bästa av två världar! De rika och berömda lockas till Palma, med det spanska kungahuset semester där och gatorna är ofta fyllda med en internationell jetset-publiken.

Boka din semester redan idag!

Palma semester erbjuda besökare ett smörgåsbord av historia, kultur, restauranger och underhållning. På stranden har bra erbjudanden på flyg och hotell i Palma, använda vår live-bokningssystem för att skräddarsy din ideala semester idag!