Resor till Puerto Banus

Semester Puerto Banus

Läs mer om Puerto Banus

Puerto Banus är Marbellas världskända hamn, beläget mitt i hjärtat av Costa del Sol. Hit kommer resenärer från världens alla hörn för att uppleva Spaniens solkust i lyx och glamour. Ta en heldag på stranden eller en dagsutflykt till Gibraltar och avsluta dagen på en av champagnebarerna runtom orten.

Vädret i Puerto Banus

Runt Medelhavet ökar temperaturerna på sommarhalvåret. Luften är torr och graderna stiger upp mot 25, så för en perfekt sol- och badsemester rekommenderas månaderna maj – september.

Stränderna i Puerto Banus

Playa Puerto Banus

Huvudstranden i Puerto Banus är hem till en av de största och lyxigaste marinorna i Europa. Här kan du se flotta yachter och färjor flyta förbi på havet, och det finns gott om solstolar och palmparasoller att koppla av vid. Ta en heldag på dessa gyllene vidder i den sköna, varma spanska solen.

Playa Nueva Andalucia

En kort promenad från Puerto Banus ligger området Nueva Andalucia. Denna nästan tropiska strand är det perfekta stället att ha picknic på, då den ligger lite avskilt från stadsbruset, och inte många turister kommer hit. Här finner du höga, svajande palmer, kristallklart vatten och hela 1000 meter av yta att breda ut handduken på.

Playa del Rio Verde

Playa del Rio Verde ligger mittemellan Marbella och Puerto Banus, och är en av de mest populära stränderna i området. Här har du en 1.5 kilometer lång sandslätt som kryllar med liv och rörelse. Förhållandena här är perfekt för såväl snorkling som dykning, och badbutikerna i området hyr ut all utrustning du behöver för att utforska livet under ytan.

Mat och dryck

Mojama

Kortfattat nog är Mojama torkad, rökt tonfisk. Filéerna skärs upp så tunt att man nästan kan se igenom dem, för att sedan torkas och marineras i olivolja i en timme före servering. Uppe i norr serveras dessa torkade filéer ofta med rostade nötter, men här i söder serveras de endast med olja för att bevara de naturliga aromerna. Ibland finner man även Mojama i sallader, där de används som topping.

Russin

Alexandria Muscatel är en sorts druvor som odlas i södra Spanien. Av druvorna gör man antingen Muscatelvin, eller torkade inom matlagning. Många recept inom spansk kokkonst använder russin, bland annat glass, pajer och stuvningar.

Roscón de Reyes

Namnet på den här bakelsen översätts till ”de tre kungarnas kaka” och refererar till de tre vise männen vid jul. Denna kaka bakas med mjölk, smör och mjöl, och fylls med en blandning av nötter, kanel och frukt. Inuti kakan göms sedan en liten porslinsfigurin av jesusbarnet, och personen som hittar den måste hålla i en fest i början av februari.

Att se och göra

Nattlivet

Puerto Banus är innestället där allt händer i Costa del Sol. Här finner du de lyxigaste och mest moderna klubbarna, där alla har olika teman. Vill du gå ut på ett glas med partnern eller ha en helvild kväll med vännerna? Vad du än letar efter så finns det här.

Flamencofestival

Varje år i juni arrangeras en festival som hyllar denna klassiskt spanska dans. Här klär alla upp sig i sina mest färgsprakande kläder och visar upp sig, restauranger håller speciella danskvällar med tävlingar och gatumarknader säljer allt från souvenirer till kläder.

Båttur

I den stora marinan lägger många båtar till. Här anordnas båtutflykter dagligen där du kan utforska hela den spanska solkusten ute till havs. Många av dessa båtar har även glasbotten så att man kan betrakta livet under ytan.

Kort fakta om Puerto Banus:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

Cirka 1000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan