Hotell i Alicante

Hotell i Alicante

Costa Blancas sydöstra kust ligger hamnstaden Alicante. Alicante är huvudstaden i provinsen, och här bor cirka 328 000 invånare. Här finns mycket att välja mellan när det kommer till hotell. Vare sig du är ute efter ett modernt lägenhetshotell eller ett mer traditionellt boende ute på landet kommer du garanterat att hitta det perfekta hotellet för din solresa till Alicante.

När är det bäst att resa till Alicante?

I Alicante klättrar temperaturerna ofta upp mot 25 grader melan sommarmånaderna juni - augusti. Värmen håller sedan i sig ända in i början av oktober. För de som hellre vill ha mer plats för handduken och undvika de allra hetaste månaderna rekommenderas det att åka sen vår eller tidig höst.

Familjehotell i Alicante

För familjer passar Alicante perfekt då de flesta hotellen erbjuder faciliteter som låter de yngre leka av sig och de äldre koppla av. Här finns bland annat barnklubbar, barnpooler, All Inclusive och spafaciliteter. Ta en titt här nedan på våra utvalda hotell i Alicante.

Rekommenderade hotell för vuxna i Alicante

Reser du utan baran? Då kan det vara skönt att ta in på vuxenhotell. Vare sig det är för att ta en paus från dina egna eller andras barn så kommer ni att kunna njuta fullt ut på mer mogna hotell i Alicante. Här erbjuds faciliteter som a la carte-restauranger, eleganta poolområden och härliga barer.

Vill du veta mer om vad du kan hitta på i Spanien? Kolla in vår lista på utflykter i Spanien på bloggen och bli inspirerad.

Populära resmål i Costa Blanca

Benidorm

Benidorm

Benidorm är en av de mest kända semesterorterna i Spanien och hit kommer varje år en mängd solsökande semesterfirare. Här blandas små, traditionella hus med nya skyskrapor och stadens två mest kända stränder, Levante och Poniente, är perfekta för en härlig dag med sol och bad.

Läs mer här

Javea

Javea

Javea är en gammal fiskeby som än idag har kvar sin traditionella charm med små, vita hus och pittoreska byggnader. Här hittar du vackra kyrkor i gotisk stil, trevliga marknader där lokalbefolkningen samlas och inte minst en lång sandstrand där du kan spendera långa dagar i solen.

Läs mer här

Altea

Altea

Altea ligger vackert beläget i en liten vik, på Costa Blanca-kusten. Orten har länge varit populär hos konstnärer och författare, men även solsugna semesterfirare söker sig hit för att inspireras av den häftiga naturen och njuta av soliga dagar på stranden.

Läs mer här