Resor till Kakopetria

Semester Kakopetria

Läs mer om Kakopetria

Kakopetria är en by sydväst om huvudstaden Nicosia och är en av de mest populära destinationerna på ön. Byn har en naturlig skönhet som är en av dess främsta attraktioner och när vädret är på topp under sommaren, finns det ingen där mer bedövning. Denna by är perfekt för dem som vill tillbringa några veckor att koppla av i någon mycket annorlunda hem.

De som letar efter en hektisk Beach Resort kommer inte att hitta detta här eftersom det är mycket en medeltida stad, men den har sina nyare resort som är lite mer aktuell. Kakopetria semester är populär bland familjer som vill ha en lugn och avkopplande semester i solen. Så om du känner för en vecka eller två avkopplande i det vackra solskenet, skulle semester till Kakopetria vara ett bra val!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kakopetria

Väder

Vädret i Cypern är alltid anmärkningsvärt så gör det bästa av det genom att besöka på sommaren om du gillar det hett, hett, hett! Lyckligtvis, på grund av byns höjd det har en behaglig friskhet om klimatet för dem som inte kan alltid hantera värmen. De som vill tillbringa dagarna med natursköna promenader kanske vill besöka Kakopetria på semester under vintermånaderna, eftersom även om det fortfarande är varmt kommer det att bli mycket svalare än på sommaren.

Om du älskar att åka skidor då besöka på vintern som berget Olympus, är bara 10 miles away och har några bra backar. Semester är Kakopetria: stranden på morgonen och backen på eftermiddagen!

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 17ºC
maj 22ºC
juni 26ºC
juli 27ºC
aug 28ºC
sept 26ºC
okt 22ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Utsikten du kan förvänta dig i Kakopetria är vackra bergen som staden är 2000 meter upp i den högsta delen av Solea Valley, norr om Troodos bergen. Detta gör det idealiskt för att utforska eftersom den har några strålande utsikt och härliga byar.

Sevärdheter & kultur

Kakopetria har inte många lokala festivaler så reser bort från byn är att rekommendera. Byn är 35 miles från huvudstaden Nicosia, som är värd för firandet av helgdag den 1 oktober.

Äventyr & utflykter

Den bysantinska kyrkan är väl värt ett besök, liksom den 16: e århundradet Church of the Theotokos. Denna by har en rik historia så det är värt att ta promenader i den omgivande landsbygden att verkligen ta reda på vad som erbjuds. Det finns också massor av fruktodlingar, vinodlingar och gamla kyrkor bara väntar på att utforska, men för dem som inte vill utforska byns historia, det finns andra attraktioner som erbjuds.

Det finns ett antal butiker med lokalt hantverk och marknader där du kan prova det lokala frukt. Njut av den lokala delikatesser och stanna till vid ett lokalt café, av vilka många lager lokalt producerade livsmedel och vin. Du Kakopetria semester skulle inte vara komplett utan att prova den berömda Ziviania, men se det inte stiga dig åt huvudet!

För ungdomar

De som vill ha ett livligt nattliv hittar Kakopetria saknas i nattklubbar och diskotek, men det finns ett antal kaféer, barer och restauranger som erbjuds. Om du vill festa in på natten, sedan göra resan till Agia Napa och dansa hela natten lång!

Boka din semester redan idag!

Semesterresor till Kakopetria är avkopplande och fridfull, på grund av tonen i den sömniga byn. Naturälskare och vandrare kommer att älska denna by tack vare den fantastiska naturscenerier och djurliv som lever här. Byn är också perfekt för vintern skidåkare som gillar att ta en sväng på sluttningarna av berget Olympus bara 10 miles away.

På stranden och erbjuder fantastiska erbjudanden på hotell i Kakopetria och billiga flyg till Cypern, så se till att du inte missar och boka idag!