Hotell i Costa Blanca

Benidorm i Costa Blanca

Det perfekta resmålet för såväl familjer, par och kompisar i Spanien är Costa Blanca - En milsvid kustlinje fylld med sol, sand och sangria. Benidorm kan ses som Costa Blancas turistcentrum då härligt strandhäng kombineras med stadspuls. Bor du hellre lite mer avskilt kan vi rekommendera städerna Albir och Javea. I Costa Blanca bjuds det på turkost hav, shopping, underskön natur och fascinerande kultur.

När är det bäst att resa till Costa Blanca?

På den spanska östkusten är klimatet torrt och varmt, med en medeltemperatur under sommarsäsongen kring härliga 27 grader och milda vintrar med grader kring 15-snåret. Högsäsongen här börjar i juni och håller i sig till augusti, så för de som helst undviker de allra hektiska månaderna rekommenderas det att resa i slutet av våren eller början av hösten, då vädret fortfarande är badvänligt men du har mer plats för handduken.

Familjehotell i Costa Blanca

Costa Blanca är en mycket välbesökt region för barnfamiljer. Hotellen här är anpassade för såväl stora som små hotellgäster, och erbjuder ofta härliga faciliteter som barnklubbar, All Inclusive samt kvällsunderhållning. Här nedan har vi valt ut några av de bästa hotellen för familjer på den vita kusten Costa Blanca.

Vuxenhotell i Costa Blanca

Vill du koppla av på riktigt kan vi tipsa om att ta in på hotell med åldergräns. Vare sig du är ute efter ett prisvärt lägenhetshotell där du kan laga dina egna måltider eller ett lyxhotell med privat Jacuzzi och a la carte-restauranger kommer du garanterat att kunna hitta just ditt favorithotell i Costa Blanca. Ta en titt här nedan på våra utvalda favoriter.

Vill du veta mer om vad du kan hitta på i Spanien? Kolla in vår lista på utflykter i Spanien på bloggen och bli inspirerad.

Populära resmål i Costa Blanca

Benidorm

Benidorm

Benidorm är en av de mest kända semesterorterna i Spanien och hit kommer varje år en mängd solsökande semesterfirare. Här blandas små, traditionella hus med nya skyskrapor och stadens två mest kända stränder, Levante och Poniente, är perfekta för en härlig dag med sol och bad.

Läs mer här

Javea

Javea

Javea är en gammal fiskeby som än idag har kvar sin traditionella charm med små, vita hus och pittoreska byggnader. Här hittar du vackra kyrkor i gotisk stil, trevliga marknader där lokalbefolkningen samlas och inte minst en lång sandstrand där du kan spendera långa dagar i solen.

Läs mer här

Altea

Altea

Altea ligger vackert beläget i en liten vik, på Costa Blanca-kusten. Orten har länge varit populär hos konstnärer och författare, men även solsugna semesterfirare söker sig hit för att inspireras av den häftiga naturen och njuta av soliga dagar på stranden.

Läs mer här