Hotell i Split

Split

Kroatien lockar resenärer från världen över med safirblått hav, historiska städer och en fantastisk övärld. En av Kroatiens mest populära orter är utan tvekan medelhavsmetropolen Split. Split är huvudstad i Dalmatien och porten till den kroatiska övärlden, och är över 2 000 år gammal. Här hittar man fantastisk färgglad arkitektur, intressanta museer och vackra kullerstensgator. Allt detta inramat av höga berg och otrolig natur, för att inte glömma det glimrande Adriatiska havet.

När är det bäst att resa till Split?

Split har torra och varma somrar och milda och stundtals blöta vintrar. Medeltemperaturen under sommaren ligger på omkring 25 grader, men termometern brukar under högsommaren nå en bra bit över 30-gradersstrecket. Under vintermånaderna är medeltemperaturen runt 10 grader. Högsäsongen att besöka Split är från maj till september, men även under årets mer kalla månader finns här gott om saker att se och aktiviteter att göra.

Familjehotell i Split

Split är en trevlig destination för hela familjen. Här kan familjen varva dopp i poolen med stadsvandringar och upptäcktsfärder i spektakulära palatsträdgårdar. Nedan har vi samlat några hotell som hela familjen säkerligen skulle tycka om.

Vuxenhotell i Split

Vill kan koppla av lite extra under semestern gör man bäst i att boka ett hotell med mer vuxen atmosfär. Här hörs barnens stoj och stök lite mindre, och man kan istället ostört läsa en bok eller ta sig en välförtjänt tupplur. Nedan ser vi tre vuxenrekommenderade hotell i Split för en garanterat lugn och skön semester.

Svårövertygad? Ta gärna en titt på vår blogg där vi ger 10 anledningar till att åka till Kroatien i sommar.

Populära semesterorter

Dubrovnik

Dubrovnik

Känd för sin mycket distinkta gamla stad så är Dubrovnik ett av toppresmålen på den Kroatiska Rivieran. Här finns arkitektur som sträcker sig ända tillbaka till 1100-talet, så om du är en historienörd som även gillar sol och bad kommer du att älska Dubrovnik.

Läs mer här

Split

Split

Split är den näst största staden i Kroatien efter Zagreb, och är hem till magnifika historiska lämningar såsom Diocletians palats och några av världens mest imponerande romerska lämningar. Besök parken Marjan, Salona och såklart: Någon av de vackra stränderna.

Läs mer här