Semester Nerja

Läs mer om Nerja

Nerja är en blomstrande turistort i den östra delen av Costa del Sol regionen, omkring trettio miles från Malaga flygplats - i sig en kort flygning från de flesta flygplatser i Storbritannien. Ursprungligen var Nerja en sömnig fiskeby men är nu en livlig, populärt resmål för besökare från hela Europa.

Människor överväger semester till Spanien för sin småstadscharm medan du njuter av myriad av saker att göra och se och utmärkta faciliteter runt litet kustområde, inklusive de många rikt kulturella attraktioner i området.

Nerja semester är kända för sin sublima mix av soligt väder, fantastisk arkitektur, fantastiska nattliv och eklektisk kultur. Det finns verkligen något för alla på semester till Nerja!

Visa resmål på kartan

Väder

Även Nerja har samma torra, varma klimatet som någon annanstans på Costa del Sol , erbjuder sin närhet till Medelhavet respit från de värsta av de torra sommaren solsken. Medeltemperaturen är ute på ca 18 grader, med toppnoteringar på 26 ° Celsius i augusti. Vill du komma på semester till Nerja och missar folkmassorna men ändå ha bra väder, så en semester vid påsk, eller slutet av september skulle vara perfekt.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Regionen, inklusive kusten, är ganska stenig och erbjuder en mängd vandringsleder att korsa, som alla erbjuder fantastisk utsikt över kustlinjen och vikar.

Sevärdheter & kultur

Nerja behållit mycket av sin lilla byn äkthet, samtidigt som den erbjuder fantastiska faciliteter för besökare. Staden Feria hålls årligen i oktober, och festivalen i San Isidro firas med parader i mitten av maj.

Äventyr & utflykter

Nerja har många sevärdheter av stor kulturell betydelse, bland annat de berömda grottorna i Nerja, som har inte bara imponerande naturliga stalagmiter och stalaktiter, men också runt 20 tusen grottor målningar som går tillbaka till den paleolitiska eran. Också värt ett besök är den moriska fästningen, de Balcon de Europa, ligger i hjärtat av Nerja.

Du kan också ta en häst och vagn tur i andra lokala sevärdheter som 17th Century El Salvador kyrkan, 16th Century Nuestra Señora de las Angustias och trädgårdarna i Capistrano Playa.

För ungdomar

Den mest levande Nerja nattklubbar är belägna i Tuti Fruti Square, med många anläggningar som drivs av engelsktalande, och alla erbjuder en fantastisk tid och bra musik att dansa hela natten. För mer dämpad kvällarna kan du provsmaka lokala delikatesser av områdets många fiskrestauranger som serverar traditionella tapas och småfisk småfisk, eller stekt fisk.

För en kväll ute på stan kan vi rekommendera en resa till Málaga , som är en kort bilfärd västerut från Nerja. Torremolinos är lite längre fram, men har ett fantastiskt sprudlande nattliv världsrykte.

Boka din semester redan idag!

Nerja uppnår den känsliga balansen i turistorten och traditionella spanska byn beundransvärt, med något för alla. Beläget i vacker natur, med vänliga lokalbefolkningen, fascinerande kultur och utmärkta restauranger, är Nerja det perfekta valet för ett varierat, spännande och avkopplande semester till Spanien.

På stranden har enastående erbjudanden på flyg och boende, så boka nu för att njuta av allt som Nerja har att erbjuda!