Hotell på Malta

Malta

Malta är en ögrupp beläget i centrala Medelhavet, mittemellan Sicilien och den nordafrikanska kusten. Malta är känt för sin rika historia med uråldriga monument, kulturella mångfald och vackra natur.

När är det bäst att resa till Malta?

Vädret i malta är torrt och varmt nästan hela året runt. Under högsäsongen juni - augusti stiger temperaturerna upp mot 27 grader, och typiskt sett regnar det ingenting under den här perioden. Vintrarna är milda med grader kring cirka 14-snåret.

Familjehotell i Malta

Reser man med småknattar kan det vara näst intill nödvändigt med faciliteter anpassade för barn. Hotellen på Malta är ofta riktigt duktiga på just familjesemestrar, och erbjuder inte sällan lekplatser, All Inclusive och barnpooler.

Vuxenhotell i Malta

Reser man däremot utan barn kan det vara skönt att befinna sig i en mer vuxen miljö. De här hotellen här nedan erbjuder sköna spafaciliteter, eleganta barer och en mer mogen stämning.

Är du intresserad av vad du kan se och göra på Malta? Kika in vår maltesiska guide på bloggen och bli inspirerad!

Populära resmål på Malta

St Julians

St Julians

I St Julians kan du bland annat ta del av Maltas sprudlande nattliv, se Maltas högsta byggnad på 95 meter samt sola loss på någon av de vackra stränderna.

Läs mer här

Kreta

Bugibba

Bugibba ligger vägg i vägg med området Qawra, och är en av Maltas mest välbesökta ort. Här finns en finns strand, mysiga barer och restauranger och till och med ett casino precis vid havet.

Läs mer här

Qawra

Qawra

Qawra ligger på Maltas norra kustremsa. Här finns många mysiga caféer, historiska byggnader och ett brett utbud vattensporter.

Läs mer här