Familjesemester

Familj springer på stranden i Turkiet

När det är dags att boka in familjesemestern kan det lätt bli stressigt när det gäller att välja ett resmål som passar hela familjen. Vi har därför samlat våra mest populära och omtyckta familjehotell som passar både stora och små gäster.

Vare sig du letar efter en avslappnad eller en aktiv semester så finns här barnvänliga aktiviteter, miniklubb och plaskvänliga pooler. Många av hotellen erbjuder dessutom All Inclusive och kvällsunderhållning, så här finns garanterat något för alla smaker.

Familjehotell på Mallorca

Klassikern Mallorca har sedan länge varit ett attraktivt resmål för familjer tack vare sina vackra stränder, gästvänliga kultur och många aktiviteter för både stora och små. Hotellen här har ofta bekväma och roliga alternativ såsom egna vattenparker eller All Inclusive, så vad du än är ute efter kommer du säkerligen att hitta något som passar just dig.

Sugen på att veta mer om hotell på Mallorca? Här hittar du mer info.

Familjehotell i Grekland

I Grekland kan du alltid förvänta dig fascinerande historia, arkitektur och mat, men även en mängd skoj för de yngre. Vad passar bättre än en utflykt till riktiga piratskepp eller en heldag av lek på de sammetslena sandslätterna? Ta en titt på våra utvalda familjehotell på de grekiska öarna här nedan.

Intresserad av att se mer hotell i Grekland? Här har vi samlat våra favoriter.

Familjehotell i Spanien

Med Costa Brava i norr och Costa del Sol i söder så är den spanska östkusten det ideala resmålet för familjer. Hotellen i Spanien specialiserar sig på bekvämlighet, och vare sig du hellre håller dig kring hotellområdet eller vill ta med familjen på spännande utflykter så är en sak säker: Du kommer aldrig att ha tråkigt.

Klicka här för att se fler mysiga hotell i Spanien.

Reser du hellre i vinter?

Våra bästa tips för en lyckad familjesemester:

För att få den efterlängtade semestern att bli så bra som möjligt har vi samlat några tips.

  • Satsa på direktflyg. Om du reser med partnern eller en vän är det inga problem med en mellanlandning, men med kinkiga småbarn kan det där stoppet kännas oändligt långt.
  • Planera lagom. Det är bra att ha en generell plan för dagen, men se till att det inte är ett späckat schema. Låt saker och ting få ta lite tid, semestern är trots allt till för att koppla av.
  • Låt barnen vara med och bestämma. Även om du som föräldrar har sista ordet är det bra att involvera barnen i planerandet. Kanske kan du ge några förslag och så får de välja dagsutflykten?
  • Matsäck och ordentligt med vatten. Undvik sura miner genom att alltid ha med dig frukt, kex och annat som kan mätta mellan måltiderna. Kom också ihåg att dricka ordentligt – det blir varmt i solen.
  • Plåster, blöjor och annat nödvändigt. Skavsår är något som verkligen kan dra ner humöret. Se till att packa en liten väska med det allra nödvändigaste, så är du förberedd på det mesta.
  • Pausunderhållning. Efter spring och lek på stranden kan det vara skönt att koppla av en stund i skuggan. Packa med en kortlek, en iPad eller något annat som håller de små sysselsatta så kan du läsa din deckare i lugn och ro.

Vill du ha fler strandtips? Kika in vår blogg där vi har samlat tips på hur du gör din strandvistelse till semesterns höjdpunkt.

Har du inte hittat det du letade efter? Vi har fler semesteralternativ att välja bland!