Hotell i Egypten

Strand i Hurghada

Mystiska och historiska Egypten är en spännande destination som erbjuder mycket mer än kilometerlånga sammetslena stränder direkt hämtade ur fantasin och turkosblått hav som är varmt åren om (även om många vallfärdar hit för just det). Pyramidernas och faraonernas land, Egyptens kultur är världsberömd och har påverkat alla världens kulturer. Ett besök på något av de enastående museerna eller pyramiderna får inte missas under ett besök här.

Många resenärer väljer att åka till Hurghada eller Sharm El Sheikh, kända för sina kritvita sandstränder och turkosblå vatten. Hurghada är dykarnas favorit, och även Sharm El Sheikh erbjuder dykning om man så önskar – med bl.a. delfiner. Marsa Alam, på Röda havets riviera, är en nykomling som skjutit i popularitet under de senaste åren. Faktum är att denna semesterort kan liknas vid ett arabiskt Nice, med skillnaden att temperaturerna här är varma året runt och man är bara ett stenkast från ett storartat korallrev. Från alla dessa orter erbjuds utflykter till bl.a. Luxor. I Luxor kan man besöka några av de viktigaste historiska lämningarna i Egypten, däribland Konungarnas dal, den antika staden Thebe samt Ramesseum- och Karnak-templen.

Nedan har vi samlat olika hotell som garanterar en fantastisk semester oavsett om man reser med sin familj eller med sin partner. Ett tips: använd solskydd för att inte se ut som en mumie på slutet av solresan.

När är det bäst att resa till Egypten?

Egypten har varmt väder under hela året, och är därför en perfekt året runt-destination. Sommaren kan dock bjuda på lite väl varma temperaturer – i öknen kan temperaturerna nå hela 50 grader. På kusten är dock medeltemperaturen under sommaren runt 30 grader. Ett svalkande dopp i havet brukar även göra susen. Vattentemperaturen ligger på omkring 22 grader året runt. Under våren och hösten är medeltemperaturen runt 20 grader, och regn är ytterst sällsynt.

Familjehotell i Egypten

Egypten är en trevlig destination för hela familjen – utöver sol och bad erbjuder Egypten en intressant resa med mycket att upptäcka för både små och stora resenärer. Vill man inte leta sig bort från hotellets område, erbjuder familjehotellen här massvis med aktiviteter såsom vattenparker, rutschkanor, barnklubbar, o.s.v.

Vuxenhotell i Egypten

Vill man verkligen koppla bort och koppla av rekommenderar vi att man checkar in på något av våra vuxenhotell. Här slipper man barnens stoj och stök och kan lugnt avsluta den där boken man försökt läsa i flera månader eller ta sig en välförtjänt tupplur utan att bli väckt.

All Inclusive-hotell i Egypten

Vill man verkligen slappna av på sin semester tycker vi att det är en utmärkt idé att boka in sig på ett All Inclusive-hotell. På så vis slippar man ödsla värdefull tid i jakt på restauranger, och kan istället njuta av all mat man kan önska sig direkt på hotellet. Både internationella och lokala rätter serveras, och självklart massvis med sötsaker, glass och drinkar.

Populära semesterorter

Hurghada

Hurghada

I Hurghada kan du njuta av riktigt varma och soliga dagar, med långa sandstränder och turkost vatten. Orten är ett av världens mest populära resmål för dykningsintresserade tack vare Röda havets klara vatten. För den historieintresserade anordnas även dagsutflykter till Nildalen och Luxor, som ligger några timmar bort.

Läs mer här

Luxor

Luxor

Semesterresor till Egypten innebär alltid gott om sol och sightseeing, men Luxor är en plats som inte bara erbjuder det, men all kultur och storhet som är Egypten. Konungarnas dal, den antika staden Thebe samt Ramesseum- och Karnak-templen – i Luxor finns allt detta och mer!

Läs mer här

Marsa Alam

Marsa Alam

Marsa Alam är en av Egyptens nyare semesterorter vars popularitet har exploderat under de senaste åren. Röda havets riviera är hem till några av landets finaste snorklings- och dykningsplatser. Oavsett om du är en dykare, sol-dyrkare eller historiker, finns här något för alla.

Läs mer här