Hotell i Portugal

Portugal

Portugal är en fantastisk destination att spendera sin semester på. Här hittar man kilometerlånga stränder, utsökt mat, otroligt kulturutbud… Listan fortsätter! Allt detta i ett skönt klimat och i Atlantens trygga farm. Portugal uppskattas av alla typer av resenärer, och vi har i listan nedan samlat olika hotell för en oförglömlig vistelse.

När är det bäst att resa till Portugal?

Portugal har torra och varma somrar och milda och stundtals blöta vintrar. Medeltemperaturen under sommaren ligger på omkring 27 grader, men termometern brukar under högsommaren nå en bra bit över 30-gradersstrecket. Atlanten svalkar skönt i hettan med en medeltemperatur på 18 grader, och även havsbrisen likaså – värmen blir därför aldrig olidlig.

Familjehotell i Portugal

Portugal är en härlig destination för hela familjen med gott om platser att upptäcka och fantastiska stränder att njuta av värmen på. För de som inte vill leta sig bort från hotellets område erbjuder hotellen här gott om aktiviteter, med barnklubbar, vattenrutschkanor och mycket annat.

Vuxenhotell i Portugal

Semestern är till för att koppla bort och koppla av. Ett tips för maximal avkoppling är våra vuxenrekommenderade hotell. På dessa hotell är det mer mogen atmosfär och man kan i lugn och ro läsa en bok eller ta sig en siesta, helt utan att bli störd eller väckt av barnens stoj och stök.

All Inclusive-hotell i Portugal

Det är lätt hänt att värdefull semestertid spenderas letandes efter restauranger att äta lunch eller middag på – ofta med blandade resultat. Det bästa för att undvika detta är att boka in sig på ett All Inclusive-hotell. Här serveras all mat man kan önska sig, och goda drinkar att sippa på vid poolkanten. Självklart finns här även glass i stora lass.

Och vinnaren är… Praia da Rocha! Ta gärna en titt på vår blogg för att se varför Praia de Rocha blev utnämnd till månadens strand.

Populära semesterorter

Albufeira

Albufeira

Albufeira är en vacker stad på Algarve-kusten – en solresa hit passar dig som vill kombinera sol och bad med stadsliv! Här finns flera fina sandstränder omringade av klippor, de populäraste heter Praia da Albufeira och Praia dos Pescadores.

Läs mer här

Faro

Faro

Faro är den största staden på Algarve-kusten och här finns gott om restauranger, shopping och sevärdheter. Faro är en bra utgångspunkt om du vill upptäcka Algarve-kusten och det är lätt att ta sig runt med tåg, buss eller hyrbil.

Läs mer här

Portimao

Portimao

Portimao, i Algarve, är en blomstrande fiskehamn som på senare år blivit enormt populärt med människor som flockas på semester till Portimao för solen, kulturen och maten. Portimao har dock inte förlorat sin traditionella charm, vilket gör det till den perfekta platsen för en semester i Algarve.

Läs mer här