Hotell i Bulgarien

Sunny Beach, Bulgarien

Bulgarien är en toppendestination för en solsemester. Landet erbjuder långa sandstränder, spännande historia och ett stort utbud av aktiviteter för både stora och små. Även om landet har stora metropoler med shopping och nattliv, vallfärdar folk till landets bildsköna, kilometerlånga stränder.

Sunny Beach är turisternas favorit, och förknippas främst med livligt nattliv och stort nöjesutbud. Semesterorten är dock även populär bland familjer och par, som kommer hit i jakt på avslappning och fint väder. Även Burgas är en annan fin semesterort här, vackert beläget vid Svarta havet och full med historiska sevärdheter och tavernor som serverar det bästa som det bulgariska köket har att erbjuda.

När är det bäst att resa till Bulgarien?

Bulgarien har långa och varma somrar, och regn är ytterst sällsynt. Under högsommaren (juli-augusti) ligger medeltemperaturen på drygt 30 grader, men värmen börjar redan i maj och håller i sig långt inpå hösten. Vintermånaderna är svala och stundtals blöta – inget för en solsemester men perfekt för att upptäcka landets intressanta historia och roa sig med billig shopping.

Familjehotell i Bulgarien

Bulgarien är en trevlig destination för hela familjen, med massvis av aktiviteter för både stora och små. Här har vi samlat olika familjehotell där barnen faktiskt inte behöver lämna hotellets område för att roa sig – här finns lekplatser, rutschkanor, barnklubbar och mycket mer.

Vuxenhotell i Bulgarien

För att koppla av till fullo tipsar vi om våra vuxenrekommenderade hotell. På dessa hotell är det en mer vuxen atmosfär, och man kan i lugn och ro avsluta boken man försökt läsa under månader eller ta sig en välförtjänt tupplur vid poolen.

All Inclusive-hotell i Bulgarien

För att inte ödsla värdefull semestertid i jakt på restauranger, tipsar vi om All Inclusive. På så vis har man all mat, sötsaker och dryck man kan tänka sig tillgängligt på hotellet, dygnet runt. På menyn finns både internationella och lokala bulgariska rätter, som faktiskt liknar de grekiska och är mycket goda. Självklart finns här även all den glass man kan önska sig.

Ta ett dopp i vår blogg för att se vår lista över Bulgariens bästa stränder.

Populära semesterorter

Burgas

Burgas

Burgas ligger vackert beläget vid Svarta havet och hit vallfärdar såväl barnfamiljer som kompisgäng, tack vare det härliga klimatet och stora nöjesutbudet. Här samsas barnvänliga sandstränder med historiska sevärdheter och ett livligt nattliv. Passa också på att besöka de trevliga små tavernorna där du kan testa på bulgariska specialiteter.

Läs mer här

Sunny Beach

Sunny Beach

Sunny Beach förknippas ofta med ett livligt nattliv och stort nöjesutbud, men faktum är att du också hittar mängder med aktiviteter för barnfamiljer och par som letar efter en avkopplande semester. Bulgariens mest populära badort erbjuder vackra omgivningar, vita sandstränder och spännande utflyktsmål.

Läs mer här

Nessebar

Nessebar

Historiska Nessebar erbjuder både historia och kilometerlånga stränder, och är en av de mest populära semesterorterna längst med Svarta havet. Under en och samma dag kan man gå på upptäcktsfärd i de UNESCO världsarv-skyddade gatorna, och ta sig en eftermiddagscocktail på en bildskön och sammetslen strand.

Läs mer här