Hotell i Alcudia

Alcudia

Mallorca är en av svenskarnas absoluta favoritresmål, och det är lätt att förstå varför. På denna lilla ö ryms enastående natur, bildsköna stränder, vacker arkitektur och mycket mer. Det kan vara svårt att välja en destination på denna mångfacetterade ö, men ett säkert val kommer alltid att vara Alcudia. Här hittar man avslappnande stränder, vacker natur och kullerstensgator i ortens gamla del. Nedan har vi sammanställt en lista på olika hotell i Alcudia, oavsett om man reser med sin familj eller min sin partner.

När är det bäst att resa till Alcudia?

Sommaren är den mest populära perioden att resa till Alcudia, med varma temperaturer och torrt klimat. Temperaturerna når ofta runt 30 grader i augusti. Under våren kan temperaturerna nå 20 grader, och gör ön till ett mysigt alternativ för en avkopplande vårresa. Under höst och vinter sjunker däremot temperaturerna ned till 10 grader – möjligtvis inte badväder, men däremot perfekt för att utforska öns enastående natur och fantastiska historiska byggnader.

Familjehotell i Alcudia

Alcudia är en populär destination för familjer, med massvis av aktiviteter för både stora och små. Här har vi samlat olika familjehotell där barnen faktiskt inte behöver lämna hotellets område för att roa sig – här finns lekplatser, rutschkanor, barnklubbar och mycket mer.

Vuxenhotell i Alcudia

Barn är härliga, men ibland vill koppla av i lugn och ro utan deras stoj och stök. För detta tipsar vi om våra vuxenrekommenderade hotell. Här är det lugnare och mer mogen atmosfär, och man kan i ro läsa en bok eller ta sig en tupplur.

All Inclusive-hotell i Alcudia

På semestern vill man slappna av till fullo, och definitivt inte ödsla värdefull tid på att leta efter restauranger. Den tiden spenderar man bäst på stranden eller vid poolkanten. Med All Inclusive har man tillgång till all mat man kan önska sig, närhelst man vill – för att inte glömma massvis av glass i stora, stora, stora… lass.

Ta gärna en titt på vår blogg för att se fler av våra roliga destinationer på Mallorca.

Andra resmål på Mallorca

Cala Bona

Cala Bona

Om du är en av de som helst håller sig undan de allra största turistorterna och hellre upplever lokallivet kan vi tipsa om staden Cala Bona. Den här staden var från början inte bygd för turism, utan har anpassats för de som suktar efter sol och bad, utan att ha förlorat sin traditionella charm.

Läs mer här

El Arenal

El Arenal

El Arenal är beläget på den sydöstra kusten på Mallorca, cirka 1 mil från huvudstaden Palma. Huvudstranden här sträcker sig från Ca’n Pastilla, genom Playa de Palma tills den når El Arenal. Hit dras semesterfirare av alla slag tack vare den fantastiska stranden, goda maten och gästvänliga kulturen.

Läs mer här

Palma

Palma

Palma kan ses som det kulturella centrumet på Mallorca. Här finns en rik historia, tre badstränder och många restauranger som serverar upp traditionella måltider med en modern twist. Från Palma tar man sig lätt ner för västkusten med buss eller bil, men det smidigaste och roligaste sättet att ta sig runt är med cykel.

Läs mer här