Kardamena

Semester Kardamena

Läs mer om Kardamena

Ligger på ön Kos, och kysste med vatten i Karpaterna havet, ligger den vackra staden Kardamena. Grekland semester är inte komplett utan ett besök i denna livliga hotspot för turister. Perfekt för semester året om, de soliga stränderna i Kardamena erbjuder roliga och sol för både familjer och ensamma resenärer likadana. Semesterresor till Kos erbjuda något för alla och är särskilt populär bland unga britter som kommer hit för den distinkta blandning av avkopplande atmosfär och pigg nattliv. Hotell i Kardamena är riklig, liksom gourmetrestauranger, och rena sandstränder. Bara en kort utfärd från Storbritannien, semester till Kos är perfekt för dig och din familj!

Visa resmål på kartan

Väder

Kos semester är roligt året om, med en medeltemperatur runt 25 grader Celsius. Kom förberedd för dagar utsträckt på de soliga stränderna i Kardamena stranden få en vacker, gyllene solbränna. Temperaturer regelbundet nå 30 grader Celsius. under sommarmånaderna, men vatten är perfekt för simning.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Kos har några av de vackraste i världen, och Kardamena är i centrum av allt. På den vackra stranden av Karpaterna havet, är Kardamena ställas mot en bakgrund av majestätiska berg som omfattar Kalymnos och Kappari. Doften av gamla olivlundar och apelsinträd kombineras för att skapa en verkligt magisk stämning.

Sport & dykning

Semesterresor till Kos är allt annat än tråkigt, och Kardamena är inget undantag! Oavsett om du reser ensam, som par, eller ta din semester med familjen, hittar du massor att göra i denna fantastiska stad. Om du gillar vattnet, erbjuder Kardamena vackra stränder som är perfekta för dykning, fiske, liksom många andra vattensporter. Om stranden är inte riktigt din stil, mest Kardamena hotell erbjuder spektakulära pooler, många med poolen barer och uteplatser.

De som vill utöka sina kunskaper kommer att få ta en tur genom den hippokratiska institutet och museum eller en gammal Apollotemplet närheten. Ta en dag och utforska en av de många vackra och gamla slott i omgivningarna eller ta en tur för att se den fantastiska Asklepieion ruinerna.

Mer äventyrliga själar kanske föredrar att utforska sandstränder och kristallklart vatten i havet. Vattensporter i överflöd, med dykning, snorkling och båtliv är de mest populära. Om du gillar vatten, men föredrar mindre sand, det finns också en vattenpark i närheten som är mycket populära bland både barn och vuxna

Sevärdheter & kultur

När en liten fiskeby, borst Kardamena nu med turister från hela världen och från alla samhällsskikt. Rik och levande med historia, andarna av de gamle ilska fortfarande längs stränderna i Kos. En gång hem för den lik av Hippokrates och Alexander den store, det ryktas att även drottning Kleopatra en gång vandrade Kardamena stränder!

För ungdomar

Det roliga slutar inte när solen går ner heller. Nattlivet i Kardamena är lika livlig som dagarna. Att erbjuda något för alla, är nattlivet i Kardamena långt från den sjaskiga stämningen du kan hitta någon annanstans. Musik av alla slag kan höras över hela staden med allt från traditionella grekiska till framkant dans.

Boka din semester redan idag!

Semesterresor till Kos är billigare nu än någonsin, och på stranden har du täckt för alla dina resor behov. Med On The Beach kan du boka dina flygresor, och även göra dina bokningar från olika Kos hotell med lätthet. Grekland semester är perfekt för singlar, par och familjer, så varför inte boka nu och låt On The Beach tar bort gissningsleken från din nästa Kos semester!