Semester Kos

Läs mer om Kos

Den vackra ön Kos är en grekisk ö i Dodekaneserna, nära kusten i Turkiet . Ön stoltserar med oklanderlig stränder och bländande vatten, vilket gör ön till ett populärt resmål för turister som kommer tillbaka år efter år på semester till Grekland . Människor som tycker om att utforska sina semestermål kan göra något fel med öns arkeologiska arv som Kos Town är omgivet av många monument och ruiner. Den omfattande kusten är fantastisk, speciellt när vädret är på det finaste, som råkar vara året runt i Kos.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kos

Väder

Ön förblir ganska varmt året runt men på sommaren den når en viss hög på över 20 grader och regelbundet når in i 30-talet. Solkräm är nödvändigt eftersom du kommer definitivt att gå hem med en gyllene solbränna! Om du planerar att besöka innan sommaren kommer du fortfarande tycker att det är ganska varmt, vilket gör off season Kos semester ett utmärkt val för dem som vill slå sommaren rusa.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Ön är en del av en kedja av berg som erbjuder spektakulära vyer och vyer över det omgivande Joniska öarna. Inte bara det men stränderna vid Kosön tvättas med vatten Karpaterna havet med några 40 km av stränder som omger ön, är Kardemena särskilt populär med sin sandstrand. Många stränder är avskilt så att ta en promenad kan leda dig att hitta en pärla som inte många människor flockas.

Sport & dykning

Den viktigaste hamn, som också kallas Kos är turist-och kulturella centrum där många av de bästa hotellen, restaurangerna och ett fåtal nattklubbar finns. Du kan njuta av en middag där maten är lokalt producerad, så du kommer att behandlas på alla typer av Kos läckerheter.

Om natts ut och festa är mer du sak sedan den lilla byn Kardamena bör vara ditt första stopp eftersom det är en populär semesterort för unga turister som flockas här för de många barer och nattklubbar. Andra byar runt ön är värt att utforska för att få en känsla för den grekiska kulturen. Kos "historiska slingor inkluderar planet Hippokrates träd där fadern av modern medicin var Hippokrates tros ha undervisat.

Kos är också värd ett antal frukt och grönsaker marknader i stora torget och lokalt hantverk i Gamla stan, men det finns också ett antal modebutiker i det moderna shoppingdistrikt om du känner för stänk lite cash! Så oavsett om en lugn måltid eller en resa till Kos "kringliggande byar tar du tycker kommer det att finnas något att hålla dig sysselsatt på semester.

Sevärdheter & kultur

De flesta grekiska öarna har en lång historia och Kos är inte annorlunda. Tillsammans med sin Plane Hippokrates träd har ön också en av de endast fyra katedraler i hela Dodekaneserna. Den största religionen praktiseras är grekiska ortodoxin, men den har också en romersk-katolsk kyrka och en moské. Synagogan, utplånades av nazisterna under andra världskriget, har nu restaurerats och används som värd för många olika händelser i öns sociala kalender.

Jordbruket är en av de viktigaste yrkena på ön med grödor som vindruvor, oliver, tomater, sallad och majs odlas. Du kan smaka dessa läckerheter om du besöker ett antal av de restauranger och i synnerhet en populär maträtt som heter Saganaki. Det är inte bara grödor som produceras lokalt producerade röda och vita viner är tillgängliga för testning i restauranger och på vingårdar i hela Kos. I augusti finns det en Hypocratia festival firar livet av Hippokrates som har levande musik och friidrott tävlingar, verkligen inte får missa!

För ungdomar

Det finns ett antal barer i området men inte så många att de skamfläck originaliteten av ön. Kardamena är värd ett antal barer och nattklubbar som är populära bland unga turister, men det finns också några grekiska tavernor och restauranger där du kan få en lugn natt med ett par drinkar. Men om du letar efter en mer sederad utekväll då det finns gott om ställen att gå och aktiviteterna. Ta en promenad genom gatorna i Kos Town , en ilska ner stranden eller gå och få lite av de lokala glass!

Boka din semester redan idag!

Detta pittoreska ön har du mycket att välja med saker att hålla dig underhållen. Oavsett om du vill ha en avkopplande semester ligga på stranden eller utforska ön för att lära sig mer om vad den har att erbjuda, kommer det att finnas något att tillfredsställa dina behov. På stranden och erbjuder bra erbjudanden på flyg och boende så dröj inte, boka nu för att få resa för livet!

Populära semesterorter

Kardamena

Kardamena

Ligger på ön Kos, och kysste med vatten i Karpaterna havet, ligger den vackra staden Kardamena. Grekland semester är inte komplett utan ett besök i de…

Läs mer

Kos stad

Kos stad

Alla grekiska ön semester är inte komplett utan en resa till Kos Town. Rik med antik historia, erbjuder Kos Town några av de mest spännande sevärdhete…

Läs mer

Marmari

Marmari

Vid planering av Grekland semester , det finns ingen plats vackrare än den vackra semesterorten Marmari. Ligger på den norra kusten av Kos, är Marmari…

Läs mer

Mastihari

Mastihari

Den charmiga lilla staden Mastihari är det perfekta resmålet för någons Grekland semester . Detta pittoreska byn erbjuder en lugn fly för dem som är r…

Läs mer

Psalidi

Psalidi

För den som söker en semester i Grekland som vill ha enkel tillgång till den livliga huvudstaden Kos, utan alla över trängsel av turister, en semester…

Läs mer