Hotell i Costa del Sol

Hotell i Costa del Sol

Costa del Sol har sedan länge legat på topplistan för solsugna nordbor, och är än idag ett av våra mest omtyckta resmål. Här kan du välja mellan storstäder, mindre städer i bergen och härliga fiskeorter vid havet. Malaga är ett perfekt val för dig som gärna vill känna stadspulsen medan Granada bjuder på fascinerande historia. Vad som än passar dig kommer du garanterat att få din dos vitamin D i den spanska solen!

När är det bäst att resa till Costa del Sol?

Costa del Sol har under sommarsäsongen en medeltemperatur kring cirka 26 grader. Havet värms upp redan i maj, och i augusti ligger temperaturen i havet kring cirka 24. För dig som hellre undviker de största folkmassorna och de varmaste graderna rekommenderas det att åka på den tidiga hösten eller sena våren.

Familjehotell i Costa del Sol

Reser du med barn? I Costa del Sol finns många hotell som specialiserar sig på barnfamiljer. Här bjuds det på roliga aktiviteter för barn såsom barnpooler och klubbar, samt avkopplande faciliteter för föräldrarna som spabehandlingar eller Jacuzzi.

Vuxenhotell i Costa del Sol

För dig som reser med partnern eller vännerna kan det vara skönt att ta in på hotell med åldersgräns. Här är våra utvalda vuxenhotell för dig, vare sig du letar efter stilfulla lägenhetshotell eller lyxigare hotellkomplex.

Vill du veta mer om vad du kan hitta på i Spanien? Kolla in vår lista på utflykter i Spanien på bloggen och bli inspirerad.

Populära resmål i Costa del Sol

Malaga

Malaga

Den spanska solkustens största stad Malaga erbjuder en perfekt blandning av stadspuls och strandhäng. Här kan du spendera dagarna med att promenera i de vackra stadsdelarna, prova lokala skaldjursrätter på fiskrestaurangerna vid hamnen och såklart njuta av solen på de många, vackra sandstränderna.

Läs mer här

Torremolinos

Torremolinos

12 kilometer från Costa del Sols huvudstad Malaga ligger orten Torremolinos. Sedan 60-talet har Torremolinos varit ett av toppresmålen för alla som letar efter sin egen privata tillflykt på den spanska solkusten...

Läs mer här

Benalmadena

Benalmadena

Mittemellan Fuengirola och Torremolinos ligger den välbesökta orten Benalmadena. Här finner du många vackra sandstränder, parker och tivolin, samt en fantastisk marina..

Läs mer här