Protaras

Semester Protaras

Läs mer om Protaras

I Protaras trängs stränderna med varandra vilket gör det till ett helt fantastiskt alternativ när man vill åka på solsemester till härliga Cypern! På en solresa till denna ort kan ni välja mellan hela 6 stränder som alla erbjuder vackert turkosblått vatten. På ortens huvudgata hittar ni barer och restauranger och är ni ute efter ett mer pulserande nöjesliv ligger Ayia Napa runt hörnet. En semester till Protaras domineras av ortens avslappnade atmosfär. Ifall ni vill åka på utflykt rekommenderas den häftiga spökstaden Varosha som stått övergiven sedan sjuttiotalet då Turkiska styrkor invaderade. Ifall ni vill vara mer aktiva rekommenderas naturparken Cape Greco, där vacker grönska blandas med härliga snorkelvatten.

Visa resmål på kartan

Väder

I Protaras kan ni räkna med varma dagar och ljumma kvällar under hela sommarsäsongen! I juli ligger medeltemperaturen på hela 28 grader. Temperaturerna börjar stiga redan i mars och är ofta milda även i oktober och november.

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Boka din semester redan idag!

Boka din solsemester till Protaras redan idag! Vi är experter på resor till sol- och baddestinationer och erbjuder bra priser på både flyg och hotell. Det blir en resa att minnas – utan att det måste svida i plånboken.