Hotell i Maspalomas

Hotell i Maspalomas

Med sitt fantastiska klimat och storslagna natur är Kanarieöarna föga förvånande ett av svenskarnas absoluta favoritresmål, och Maspalomas är en av denna regions pärlor. Maspalomas kan närmast jämföras med Palm Beach i Florida – som liksom Maspalomas erbjuder mer än bara sol och bad, utan även natur och kultur. Här hittar du några av Europas största sanddyner, samt förstklassiga restauranger och evenemang. Maspalomas är även en pilgrimsort för LGBTQ+-resenärer, som besöker orten för dess många barer och diskotek.

Väder i Maspalomas

Gran Canaria är vida berömt för sitt behagliga klimat året om, och Maspalomas är inget undantag. Medeltemperaturen under vintern ligger här på 17 grader, och under sommaren 24 grader. Detta innebär att du enkelt solsäkrar din semester genom en bokning här – oavsett månad kommer du kunna njuta av varma temperaturer och sköna dopp i havet.

Familjehotell i Maspalomas

Att springa längst med sanddynerna är en aktivitet som slår det mesta, och något som de yngre resenärerna säkerligen kommer minnas långt efter hemresa. Dessutom, erbjuder hotellen här ett överflöd av vattenparker och barnklubbar.

Vuxenhotell i Maspalomas

För de som vill koppla av lite extra under sin semester tipsar vi om Maspalomas många vuxenrekommenderade hotell. Här slipper du med stor säkerhet barnens stoj och stök och kan istället njuta till fulla av den rofulla miljö som hittas här.

All Inclusive-hotell i Maspalomas

All Inclusive är synonymt med semester, och varför inte passa på att checka in på ett hotell där du får full tillgång till all mat, dryck och sötsaker du kan önska dig.

Som kuriosa, kan det vara kul att veta att Gran Canaria för ett år sedan fick ännu en ö som granne, La Graciosa, som du kan läsa mer om på vår reseblogg.

Populära resmål på Gran Canaria

Playa del Inglés

Playa del Inglés

På den södra sidan av ön Gran Canaria ligger det ikoniska området Playa del Inglés, som sedan länge har varit en riktig favorit för de som älskar liv och rörelse. Här finns långa, gyllene stränder, ett helt spektrum av olika barer och nattklubbar och en enorm vattenpark.

Läs mer här

Costa Brava

Las Palmas

Las Palmas grundades år 1478 och är beläget på den nordöstra spetsen av Gran Canaria. I cirka 400 år var det endast områdena Vegueta och Triana som kallades för Las Palmas, men nuförtiden bor nästan 400 000 personer här, vilket utgör en perfekt möjlighet att uppleva det spanska strandlivet mitt i stadspulsen!

Läs mer här

Puerto Rico

Puerto Rico

Staden Puerto Rico är belägen på Gran Canarias södra kustremsa. Som granne till de livliga orterna Mas Palomas och Playa del Inglés så är det inte konstigt att Puerto Rico också har ett sprudlande nattliv. Här finns shopping, stränder och fantastiskt god mat året om.

Läs mer här