Hotell i Dalaman

Turkiet är landet där öst möter väst, och är en intressant semesterdestination som erbjuder både sol och bad samt kultur. Här hittar du fantastisk mat, intressant historia, och självklart kilometerlånga bildsköna stränder.

Dalaman är en av landets mer populära semesterorter, och det är lätt att förstå varför. Dalaman har fantastiska stränder och turkosa vatten, skyddade av nationella miljöorganisationer som därmed ser till att de är rena och oförstörda. Det turkosa vattnet här ser nästan overkligt ut, liksom de skogbeklädda bergen och naturen som ramar in stränderna. Vi har i denna lista samlat några av våra favorithotell i Dalaman, som alla garanterar en oförglömlig solresa oavsett om man reser hela familjen eller med sin partner.

När är det bäst att resa till Dalaman?

Dalaman har ett medelhavsklimat, med varma somrar och milda vintrar. Faktiskt är det så att Dalaman har 320 dagar solsken per år. Under sommarmånaderna får man 12-13 timmar solsken per dag, och temperaturerna brukar under juli och augusti nå hela 35 grader. Dalaman är även ett populärt resmål under vintern. Från december till februari brukar man få fem timmar solsken om dagen och temperaturer på runt 17 grader. Under vintern kan det hända att det regnar, men dessa dagar är ytterst få.

Familjehotell i Dalaman

Dalaman är en trevlig destination för hela familjen, med massvis av aktiviteter för både stora och små. Här har vi samlat olika familjehotell där barnen faktiskt inte behöver lämna hotellets område för att roa sig – här finns lekplatser, rutschkanor, barnklubbar och mycket mer.

För att se fler familjehotell i Dalaman, klicka här.

Vuxenhotell i Dalaman

För att koppla bort och koppla av till fullo tipsar vi om våra vuxenrekommenderade hotell. Här är det lugnare och mer mogen atmosfär, och man kan i ro läsa en bok eller ta sig en tupplur utan att bli störd av barnens stoj och stök.

För att se fler vuxenhotell i Dalaman, klicka här.

All Inclusive-hotell i Dalaman

Semester är synonymt med All Inclusive. Genom att boka en All Inclusive-resa slipper man ödsla värdefull tid på att leta efter restauranger, och kan istället spendera tiden på stranden eller vid poolkanten. Med All Inclusive har man tillgång till all mat man kan önska sig, och mer därtill – däribland glass i stora, stora, stora… lass.

För att se fler All Inclusive-hotell i Dalaman, klicka här.

Osäkra på vad som finns att göra i Dalaman? Vi har sammanställt en lista med massvis av aktiviteter här.

Om ni vill lyxa till det lite extra på er semester, kan ni kolla in våra lyxhotell i Dalaman här.

Andra resmål i Turkiet

Alanya

Alanya

Cirka två timmar österut med bil från Antalya stad ligger Alanya. Alanya är en av de större städerna i Antalya-regionen och är hem till bland annat den legendariska stranden Kleopatra Beach och en fantastisk medeltida arkitektur.

Läs mer här

Altinkum

Altinkum

På Turkiets västra kust ligger staden Altinkum. Här finns tre stycken centrala sandstränder, ett sprudlande nattliv samt en fascinerande historia prydd med pirater, uråldriga tempel och ståtliga monument.

Läs mer här

Kusadasi

Kusadasi

Som en av Turkiets största turistresmål så har Kusadasi alltid varit mycket populärt med resenärer från världens alla hörn. Här finns milslånga sandstränder, fantastiska arkeologiska utgrävningar och en livlig stadspuls. Om du letar efter en riktig drömtillflykt i Turkiet så har du hittat helt rätt.

Läs mer här