Hotell på Kreta

Kreta

Grekland har över 6 000 öar i sin enorma skärgård, däribland turistfavoriten Kreta, mittemellan det grekiska fastlandet och Turkiet. På Kreta finns något för alla – storstad, livliga turistorter och lugna resorts. Öns huvustad och tillika femte störst stad i Grekland, Heraklion, erbjuder resenärer grekisk stadspuls och en sann inblick i den lokala kulturen, medan Agia Pelagia erbjuder lugn och mindre folktäta stränder för avslappnade dagar på stranden.

När är det bäst att resa till Kreta?

Vädret på Kreta är torrt och varmt under större delen av året. De varma temperaturerna börjar i maj och håller i sig ända in i september - de kan faktiskt klättra så högt som 35 grader under sommarmånaderna juli och augusti. Kretas milda bris svalkar dock skönt och gör att hettan aldrig blir olidlig. Vintrarna på Kreta är ljumma och stundtals blöta, ett skönt avbrott från kalla vintrar på hemmaplan med gott om saker att göra.

Familjehotell på Kreta

Kreta har länge varit en favorit bland familjer på grund av dess fina och aktivitetsrika resorts, i kombination med långa stränder och storslagen natur. På Kretas många familjeinriktade hotell är barnen garanterade en rolig semester, samtidigt som föräldrar kan få en stund för sig själva och slappna av i Medelhavets värmande famn.

Vuxenhotell på Kreta

Reser man med kompisar eller med sin käraste, tipsar vi om Kretas många vuxenrekommenderade hotell. Här kan man slappna av till fullo utan barnens stök och stoj, och verkligen ladda batterierna.

All Inclusive-hotell på Kreta

För de som verkligen vill koppla av och koppla bort, tipsar vi om Kretas många All Inclusive-hotell. Här ingår både mat och dryck, och du kan ägna din semester åt att slappna av istället för att leta efter restauranger och barer. Är man sugen på en drink är det bara att hämta en i baren, är man sugen på en bit mat är det bara att gå till buffén och plocka på sig, är man sugen på en glass... Ja, ni förstår vitsen! Kika gärna på hotellen nedan för en garanterat stressfri solsemester.

Är du inte säker på att Kreta är ön för dig? Besök gärna vår Greklandsguide på bloggen och se vilken ö som passar just dig.

Populära resmål på Kreta

Chania

Chania

Chania stad är Kretas andra största stad och ett perfekt resmål för solsugna svenskar som vill kombinera strandsemestern med spännande kultur och trevligt nöjesliv.

Läs mer här

Rethymnon

Rethymnon

Mittemellan Chania och Heraklion på Kretas nordliga kust ligger den vackra staden Rethymnon. Resmålet passar perfekt för en solsemester då du hittar allt ifrån långa sandstränder till en gammal, pittoresk innerstad med en vacker hamn där båtar lägger an.

Läs mer här

 Georgioupolis

Georgioupolis

Om du älskar Grekland, men vill komma bort lite från de mest turisttäta delarna kan vi tipsa om den vackra halvön Halkidiki.

Läs mer här