Hitta din prisvärda golfresa 2021/2022

Golfresor

Golfresor utomlands är populärt bland golffantaster för att prova på nya utmanande och vackra banor som inte hittas hemma, och dessutom ta sig en välförtjänt semester. Vi säljer massvis med golfhotell på eBeach.se som antingen erbjuder egna banor, eller ligger väldigt nära andra – ibland dessutom med gratis greenfee för hotellgäster. Nedan har vi sammanställt en lista över populära golfdestinationer som ni kan resa till tillsammans med oss, och dessutom tips på fantastiska golfhotell på varje resmål. Hotellen erbjuder massvis med faciliteter och aktiviteter även för de som inte är intresserade av golf, varpå alla i resesällskapet är garanterade en rolig resa. Många ligger även nära stranden, perfekt för ett uppfriskande dopp mellan golfrundorna.

Golfresor till Turkiet

Turkiet är en populär destination för golfare från världens alla hörn, och det mest populära golfområdet är utan tvekan Belek i Antalya. Belek är på topplistan över Europas bästa golfdestinationer och erbjuder hela 17 banor.

Populära golfbanor

 • Carya Golf Club – Fullt upplyst 18-håls bana som har ritats av Peter Thomson och hämtat inspiration från Surrey och Berkshires gröna kullar.
 • Faldo King Course – 27-håls utmanande mästerskapsbana som har designats av Nick Faldo.
 • Lykia Links Golf Club – 18-håls bana vackert belägen precis vid havet designad av Perry Dye med ett överflöd av bunkrar och konturer.

Golfresor till Mallorca

Mallorca erbjuder solsken året runt, friska vindar, makalösa vyer och fantastisk golf. Trots sin lilla storlek, finns här hela 18 golfbanor, flera av dessa med på listan över världens 100 bästa banor.

Populära golfbanor

 • Club de Golf Son Servera – Anrik 18-håls bana som öppnade 1967 och designades av John Harris och Francisco Lopez Segales.
 • Capdepera Golf – 18-håls bana med blandade svårighetsgrader och vackert belägen bland mandelodlingar och gröna kullar, designad av den berömda amerikanske golfarkitekten Dan Maples.
 • Golf Park Mallorca Puntiró – 18-håls bana som är vackert belägen bland oliv- och pinjeträd och Mallorcas enda Jack Nicklaus-designade bana.

Golfresor till Gran Canaria

Gran Canaria erbjuder hela åtta golfbanor som designats av både lokala och internationella arkitekter för ypperliga golfupplevelser. Många av dessa bjuder på dramatiska vyer över vulkanlandskap och sanddynor.

Populära golfbanor

 • Anfi Tauro Golf – 18-håls mästerskapsbana på hela 650 000 kvadratmeter och designad av renommerade trio Von Hagge, Smelek och Baril.
 • Real Club de Golf de Las Palmas – Spaniens äldsta bana som öppnade sina dörrar redan 1891. De 18 hålen är vackert belägna i ett naturskyddsområde, precis bredvid en stor vulkankrater.
 • Maspalomas Golf – 18-håls bana precis bredvid Maspalomas världsberömda sanddynor, designad av Mackenzie Ross.

Golfresor till Teneriffa

Teneriffa erbjuder fantastisk golf, men framförallt fantastiska spelförhållanden. Liksom på Gran Canaria, råder det evig sommar här och man är oftast garanterad sol och värme när man spelar – även under vintermånaderna.

Populära golfbanor

 • Abama Golf – 18-håls bana designad av Dave Thomas med en total höjd på 300 m över havet.
 • Amarilla Golf & Country Club – 18-håls bana inramad av vulkankratrar. Golfarkitekten Donald Steel fick uppdraget att designa ”världens bästa golfbana” och resultatet är en fröjd.
 • Buenavista Golf – 18-håls bana designad av Severiano Ballesteros med utmanande hål precis bredvid havet. Förekommande starka vindar kan göra det ännu mer utmanande.

Golfresor till Mauritius

Mauritius vann nyligen utmärkelsen “Årets golfdestination i Afrika, Indiska oceanen och de arabiska golfstaterna” och erbjuder ett dussin olika banor som alla bjuder på enastående golf och makalösa tropiska vyer. Mauritius är en ny uppstickare inom golfvärlden, men har lyckats etablera sig som en golfdestination i världsklass på bara sex år.

Populära golfbanor

 • Anahita Golf Club – Denna 18-håls bana designades av Ernie Els och de sex sista hålen erbjuder makalösa vyer över Indiska oceanen, och sista hålet sägs vara ett av de vackraste i världen.
 • Heritage Golf Club – Denna 18-håls bana är värd åt AfrAsia Bank Mauritius Open och må ge sken av att vara en enkel match, men den stora mängden vattenhinder erbjuder både amatörer och proffs en sann utmaning.
 • Tamarina Golf Course – Denna 18-håls golfbana har designats av Rodney Wright och ligger bredvid Rempart-floden. Hålen är varierade och kräver stort fokus.

Golfresor till Phuket

Phukets golfbanor har designats för att till fullo göra nytta av öns tropiska klimat och unika topografi, och erbjuder enastående golf med makalösa vyer över sjöar och lummiga skogar. Det är inte sällan som internationella turneringar organiseras här.

Populära golfbanor

 • Red Mountain Golf Club – Denna 18-håls bana designades av Jonathan Morrow och har hämtat sitt namn från de röda klippor som vackert ramar in några av hålen.
 • Mission Hills Phuket Golf Club Resort and Spa – Denna 18-håls bana har designats av Jack Nicklaus, och varje hål erbjuder fantastiska vyer över Andamansjön. Liksom är typiskt för Nicklaus banor, är hålen fulla av utmanande sandbunkrar.
 • Katathong Golf Resort and Spa – Denna 18-håls bana är allmänt ansedd som den mest utmanande i Phuket. Banan ligger precis bredvid höga bergen, vars vattenfall blir en naturlig del av flera av hålen. Fairwayerna här är korta och smala, vilket kräver stor precision av spelarna.

Golfresor till Portugal

Portugal är en av världens främsta golfdestinationer och har mer än hela 70 olika banor, av vilka upp mot 40 hittas längst med vackra Algarve-kusten. Mer än hälften av alla banor är av mästerskapsstandard och det gynnsamma klimatet gör att de är öppna året runt.

Populära golfbanor

 • Monte Rei Golf & Country Club – Denna 18-håls bana är den enda i Portugal som designats av Jack Nicklaus och erbjuder utmanande hål med vackra vyer över Serra do Caldeirão-bergen.
 • Palmares Golf – Palmares Golf är känd som “Algarves kronjuvel” och erbjuder 18 utmanande, varierande och aningen eklektiska hål. Robert Trent Jones fick äran att uppgradera banan 2010 och beskriver den som ”en unik bana med stor personlighet och svårighetsgrad”.
 • Quinta do Lago South Course – Denna 18-håls bana har varit värd åt den portugisiska Open-turneringen hela sju gånger, med vinnare såsom mark McNulty och Colin Montgomeri. Golfarkiteken William Mitchell importerade amerikanska greener, tees och bunkrar för en exklusiv golfupplevelse.

Vill ni försäkra er om att er kommande golfresa solig och varm? Kolla då in vår värmeguide för att se var det är varmt när ni vill åka iväg – klicka på bilden och välj sedan avresemånad.

Värmeguiden

Vad är bra att tänka på inför en golfresa?

1) Hotell nära golfbanor – Detta är förmodligen det viktigaste. Innan ni bokar, kolla upp vilka golfbanor ni är intresserade av att spela på och boka sedan ett hotell som antingen ligger direkt på golfbanan, eller nära intill. Vissa hotell erbjuder gratis golfbilar för att förenkla transporten av klubbor (och trötta golfare).

2) Golfturneringar – Kolla gärna upp innan ni bokar om er planerade resa sker samtidigt som stora golfturneringar. Antingen kan ni välja att åka för att få chansen att se golfstjärnorna på nära hotell, men detta kan även innebära att den bana ni vill spela på är tillfälligt upptagen.

3) Greenfee – På flera av de hotell vi säljer ingår helt gratis eller rabatterad greenfee-avgift på utvalda banor. Kolla gärna upp detta innan avresa för att planera er budget bättre och bespara er från oväntade utgifter.

4) Resor med familj – Reser man med hela familjen tipsar vi om hotell med gott om aktiviteter för både stora och små, på så vis garanteras alla en rolig semester när en del av sällskapet är och spelar golf. Flera av våra golfhotell erbjuder gratis golfkurser för barn, och även massvis med andra aktiviteter och faciliteter såsom stora utomhuspooler, span, vattenparker, barnklubbar osv.

5) Flyga med golfbag – Flygbolagen har ofta generösa regler för golfutrustningen och det brukar vara lätt att ta med sig golfbagen utomlands, men det kan ibland kosta lite och det är värt att kolla upp flygbolagets priser och regler för utrustningen innan avresa. Gå gärna in på flygbolagets hemsida för att kolla exakt vilka mått och vikt som gäller innan avresa för att undvika dyra överraskningar. Vissa flygbolag kan t.ex. inkludera en golfbag istället för en gratis vanlig resväska, medan vissa gör det inte.

Är golfresor ingenting för dig? Vi har fler semesteralternativ att välja bland…