Hotell i Puerto de la Cruz

Hotell i Puerto de la Cruz

Teneriffa är ett mångsidigt semesterresmål som bjuder på soligt väder året runt. Puerto de la Cruz är öns mest välkända turistort, men har turismen till trots lyckats behålla sin traditionella kanariska karaktär. Majoriteten av stadens befolkning kommer härifrån – större delen av tiden man spatserar längst med gator och torg hörs spanska istället för engelska. Det kan vara en god idé att förbereda ett par glosor innan avresa. Dagarna spenderas bäst på de vulkansvarta stränderna som gjort denna ö berömd, och kvällarna på mysiga restauranger och barer med utsikt över Atlanten.

När är det bäst att resa till Puerto de la Cruz?

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och ön har flera olika mikroklimat. Puerto de la Cruz tillhör norra delen av ön, som är något svalare än de sydliga delarna. Hela ön bjuder dock på sommarväder året om. Varmast är det under sommarmånaderna då medeltemperaturen ligger på runt 25 grader, men även under vintern så brukar temperaturen ligga på runt 20 grader.

Familjehotell i Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz erbjuder många hotell som passar perfekt för familjer som reser tillsammans. Många har lekparker, barnpooler och roliga aktiviteter för de yngre resenärerna. På hotellets barnklubbar är barnen garanterade en rolig stund medan de vuxna får lite egentid på stranden. Nedan har vi samlat några av våra mest populära familjehotell.

Vuxenhotell i Puerto de la Cruz

Om du vill koppla av under semestern och inte få vilan avbruten av barnens stoj och stök, finns ett stort utval av hotell som enbart rekommenderas för vuxna. Du ser ett litet urval av dessa nedan, men självklart finns det fler.

All Inclusive-hotell i Puerto de la Cruz

Inget skriker semester som uttrycket ”Glass i stora lass!”, och den enda hotelltypen som faktiskt kan leva upp till detta är All Inclusive. Här hittar du all den mat, dryck och glass du kan önska dig, och du slipper ödsla värdefull semestertid på att vandra längst med okända gator i jakt på mat.

Är du inte säker på att Teneriffa är ön för dig? Besök gärna vår blogg och ta reda på vilken av Kanarieöarnas åtta öar som passar dig bäst.

Andra orter på Teneriffa

El Medano

El Medano

Om semester till Teneriffa är på din att göra-lista, se till att besöka den avskilda viken i El Medano, nära den södra spetsen av denna vackra ön.

Läs mer här

Los Cristianos

Los Cristianos

I den lugna orten Los Cristianos hittar du två fina stränder, omtyckta hotell och allt annat du kan önska dig för en härlig solsemester.

Läs mer här

Playa de las Americas

Playa de las Americas

Playa de las Americas är en vibrerande semesterort på Teneriffa och här blandas avkopplande strandliv med underhållande nöjesliv.

Läs mer här