Kos Stad

Semester Kos Town

Läs mer om Kos Stad

Alla grekiska ön semester är inte komplett utan en resa till Kos Town. Rik med antik historia, erbjuder Kos Town några av de mest spännande sevärdheterna som helst i de grekiska öarna. Kos Town är öns huvudstad och hus några av världens finaste museer och arkeologiska fynd. Hotellen i Kos Town erbjuder lyxigt boende passar för en kung komplett med alla moderna bekvämligheter som du har kommit att förvänta, och den lokala mat är helt enkelt magnifik. Du behöver inte oroa sig för att hitta saker att göra, antingen som staden är levande med människor som njuter av sevärdheter, shopping, restauranger, barer och klubbar. Drop in i en seaside taverna för att njuta av ett glas Retsina, ett lokalt vin dricka och en pizza eller koppla av vid stranden med en fest dolmadakia, spagetti grapeleaves. Du kan vara säker på att din semester i Kos Town kommer att bli minnesvärd!

Visa resmål på kartan

Väder

Vädret i Kos är soligt och varmt året runt. Medeltemperaturen är runt 25 grader, med temperaturer lite varmare under högsommarmånaderna när de flesta människor går på deras semester till Kos . Plan för solbränna som denna semi-tropiskt klimat är idealiskt för avkoppling på stranden eller poolen njuta av strålarna.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Kos är en fantastisk ö, omgivet av det kristallklara vattnet i Karpaterna havet. Hennes landskapet är en fröjd för ögat med en rik kombination av bördig olivlundar och stigande platåer. Ställas mot en majestätisk bergskedja, är soluppgång i Kos Town inte bör missa.

Sport & dykning

Kos stad är centrum av ön när det kommer till aktiviteterna. Besök Plane Tree, där Hippokrates sägs ha undervisat sina elever eller besöka en av de många museer i närheten. Om museer är inte din stil, besök Odeion, en gammal romersk teater byggdes i det tredje århundradet och grävde bara inom det senaste århundradet.

Om sällsynta arkeologiska fynd kittla din fantasi, besök Ancient Town, där du kan se några av de mest fantastiska ruinerna i Grekland. En hellenistiska tempel, en gång tillägnat Hercules, och en helgedom Afrodite vaka över staden Kos, nu står som en majestätisk påminnelse om forntida civilisation.

Naturligtvis mer moderna attraktioner överflöd, liksom, som Kos Town är full av massor av shopping, restauranger och nattklubbar. Eller så kan du njuta av några av de mer populära vattensporter såsom vattenskidor, vindsurfing och även dykning. Oavsett din smak, finns det något i Kos Town som alla i familjen kan njuta!

Sevärdheter & kultur

Centrum för all aktivitet på ön är Kos Town, och det är fullt av liv för dess invånare. Sprit köra högt på den ökända "Bar Street", och andarna av de gamla lärda kan kännas i många museer, helgedomar och slott som pricken området. En övervägande grekisk-ortodoxa samfundet, Kos Town erbjuder också trygg hamn för dem av alla samhällsskikt.

För ungdomar

Dansa hela natten i en av Kos Town många nattklubbar eller diskotek. Eller om du föredrar en mer traditionell kväll delta i en av många klubbar som erbjuder traditionell grekisk step-dans och sparka upp hälarna. Nätterna i Kos Town är nästan lika ljus som dagen, livet i Kos slutar inte när solen går ner! Om barer och klubbar är inte din scen, ta en skön promenad längs stranden i månskenet. Havet är särskilt hisnande när den visas i nattluften, perfekt för romantiska par.

Boka din semester redan idag!

Semester i Grekland har aldrig varit billigare, och på stranden är bara företaget att hjälpa dig att planera den perfekta semestern. Här på On The Beach kan du boka din slagsmål och hotell samtidigt för att skapa din egen anpassade semestern, så varför inte börja planera din Grekland semester en gång? Det har aldrig funnits en bättre tid att ta semester till Kos, så boka nu med On The Beach idag!