Resor till Alicante

Semester Alicante

Läs mer om Alicante

Alicante erbjuder inte bara långa, vita sandstränder, för den shoppingsugne finns såväl stora köpcenter med kända klädkedjor som små, lokala marknader. Du kan också besöka muséer, testa på vattensporter, spela golf eller njuta av olika sorters tapas på de många restaurangerna och barerna.

Vädret i Alicante

Både våren och hösten är härliga tider att besöka Alicante. Medeltemperaturen ligger runt dryga 20 grader och under våren är naturen som vackrast med alla blommor och grönska. Sommaren är högsäsong då staden välkomnar många turister och det myllrar av liv och rörelse. Temperaturen ligger då strax under 30 grader och badtemperaturen kring behagliga 22 grader.

Stränderna i Alicante

Playa de Albufereta

Den trevliga lilla stranden Albufereta har fått sitt namn från en liten sjö som tidigare låg i närheten. Området är känt för sin historia och sina arkeologiska fynd, men idag är det mest besökt av badsugna barnfamiljer då stranden är långgrund och vattnet lugnt.

Playa de Postiguet

Mitt i centrala Alicante ligger den 900 meter långa sandstranden Playa de Postiguet. Hit kommer både lokalbefolkning och turister, och den är dessutom belönad med den prestigefyllda miljöutmärkelsen Blå Flagg. Med sitt vackra läge, vid foten av Benacantil-berget, är det dessutom ett vanligt semesterbildsmotiv.

Playa de San Juan

Knappt tio km norr om Alicante ligger den välkända stranden Playa de San Juan. Du tar dig enkelt hit med tåg eller bil, och här väntar hela 7(!) km av finkornig, vit sand. Du hittar också många små barer och restauranger längs med strandpromenaden. Dessutom ligger en 18-håls golfbana i anslutning till stranden.

Mat och dryck

Apelsiner

Alicante är känt för sina fina apelsiner som sägs vara extra söta tack vare de många soltimmarna. Även om skördeperioden är från och med oktober månad kan du hitta dem billigt hela året om. Perfekt med en skiva i ditt glas kalla sangria.

Olla Churra

Få saker smaker så bra som en mustig gryta när man är riktigt hungrig, och Olla Churra är perfekt efter en lång dag på stranden. Det är en gryta gjord på bönor, grönsaker, kött och korv som serveras med potatis eller ris.

Turron

En av Spaniens mest kända sötsaker, Turron, sägs ha sitt ursprung från morerna som kom till Spanien på 700-talet. Det är nougat gjord på mandlar och honung, och varianten i Alicanteregionen är hård till skillnad från andra delar i Spanien där den har en mer mjuk konsistens.

Att se och göra

Båttur till ön Tabarca

Strax utanför Costa Blanca-kusten ligger den lilla ön Tabarca. Trots sin ringa storlek (den är bara 2 km lång och 300 meter bred) finns här en vacker fyr och ett litet samhälle där 80 invånare bor permanent. Dessutom har ön en spännande historia av att vara ett pirattillhåll…

Castillo de Santa Barbara

På toppen av Benacantil-berget, på 166 meters höjd, ståtar det mäktiga slottet Castillo de Santa Barbara. Var du än befinner dig i Alicante kan du se slottet och du tar dig hit med kabinbana. Hotellets häftiga historia dateras över 1 000 år tillbaka och du kan också boka guidade turer.

Aqualandia

Tekniskt sett ligger vattenparken Aqualandia egentligen i Benidorm, en knapp timmes bilfärd norr om Alicante stad, men vi vill tipsa om den eftersom det är ett perfekt utflyktsmål för den badsugna barnfamiljen. Här väntar nämligen hela 15 olika vattenattraktioner – och Europas högsta vattenrutschbana!

Kort fakta om Alicante:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

328 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan