Du kan tryggt boka din resa med oss!

Du kan tryggt boka din resa med oss

eBeach har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet, vilket betyder att du kan boka din resa tryggt med oss. Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du är skyddad mot ekonomiska förluster, och kan få ersättning om någon del av din paketresa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.

Kontrollera att vi har ställt resegaranti här.

Här under finns en kort sammanfattning av information från Kammarkollegiet. Om du vill mer information om vår resegaranti eller resegarantilagen kan du besöka Kammarkollegiets webbplats.

eBeach.se svarar gärna på semesterrelaterade frågor, men om du har frågor om resegarantilagen, rekommenderar vi att du kontaktar Kammarkollegiet direkt.

Om resegaranti ställd hos Kammarkollegiet

Resegarantin omfattar främst paketresor, men även paketliknande resor, charterstolar och resor i samband med utbildning. Däremot omfattar resegarantin inte endagsresor.

Paketresor

En paketresa består av minst två av följande tjänster:

• transport

• boende

• turisttjänst (till exempel hyrbil, spa eller biljett till ett evenemang).

En paketresa kan alltså bestå av enbart hotell med biljett till en konsert, utan transport. Eller en flygbiljett och hyrbil, utan boende. Om boende inte ingår i resan måste resan pågå längre än 24 timmar.

Du ska vara skyddad av garantin oavsett om du reser som privatperson eller med ditt företag. Garantin gäller både när du köper ett färdigt paket och när du ber arrangören att plocka ihop ett paket åt dig. Det spelar ingen roll om arrangören delar upp paketresan i separata tjänster i samband med fakturering och betalning. Det spelar heller ingen roll om arrangören är en privatperson eller en juridisk person eller om arrangören har vinstsyfte eller inte. eBeach.se svarar gärna på semesterrelaterade frågor, men om du har några fler frågor om resegarantilagen, rekommenderar vi att du kontaktar Kammarkollegiet direkt.

Paketliknande resor

Även om transport och boende bokas som två separata tjänster kan de omfattas av resegarantin om du som privatperson bokar dem på ett sådant sätt att de liknar en paketresa. Helst bör du boka båda tjänsterna i samma bokning. Tänk dig att du bokar hotell och flygresa via olika sökmotorer, men hos en och samma resebyrå. Då kan resan räknas som paketliknande.