Malgrat De Mar

Semester Malgrat De Mar

Läs mer om Malgrat De Mar

Bara 60km från Barcelona är lätt Storbritannien anslutningar har Malgrat de Mar haft officiell stan status i över 600 år. Traditionellt jordbruk och industri är turismen nu en central verksamhet, vilket leder till en idyllisk Spanien semester.

Beläget mellan Santa Susana och Blanes , i södra delen av Costa Brava, med resten av regionens attraktioner precis utanför dörren, och tillräckligt för att hålla hängivna kultur gamar och soldyrkande strandälskare glad, gör Malgrat de Mar en perfekt bas för din Costa Brava semester .

Visa resmål på kartan

Väder

Malgrat de Mar har ett kustnära medelhavsklimat, vilket garanterar året milda temperaturer. Under de senaste 18 åren har den genomsnittliga årliga nederbörden bara funnits 650mm. Hösten och våren är trevliga, men svalare, eller komma i juli och augusti för att njuta av sommaren på sin höjdpunkt. Glöm bara inte att hög-faktor solkräm Om du kommer på semester till Malgrat de Mar under högsommarmånaderna!

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Malgrat ligger i ett område känt som Maresme, en slätt bälte vilar mellan bergen och havet. Semesterresor till Malgrat de Mar centrum på den långa sandstranden, uppdelat i inbjudande små vikar med klippor. Dess trevliga strandpromenaden kantas av barer och restauranger, och dess kvalitet har erkänts under de senaste 10 åren med den europeiska Blå Flagg. För någonstans tystare, prova stranden vid mynningen av Tordera floden.

Sport & dykning

Om du känner för en förändring från stranden, strosa runt den gamla fiskmarknaden, eller besök det sextonde århundradet St Nicolau kyrka kallas Cathedral of the Coast. De som älskar arkitektur kommer att njuta av den modernistiska byggnader som rådhuset. Och ingen semester i Malgrat de Mar vore komplett utan ett besök på El Castell (slottet), ett torn på toppen av kullen mitt i staden, omgiven av en vacker park, med fantastiska panoramavyer. Den gamla staden har också ett litet torg, en marknad och vackra trädgårdar.

Om du inte har något emot vågade längre bort, besök Barcelona , eller medeltida Girona, eller ta färjan till Tossa de Mar Barnen kommer att uppskatta Water World, delfinariet i Blanes och den spännande temaparken Port Aventura. Använd minitrain att ta sig runt lokalt, och regelbundna tåg kust till andra Costa Bravas stränder. För dem som föredrar sin semester aktiv, det lugna vattnet i Malgrat är idealiska för vattensporter.

Sevärdheter & kultur

Det finns festivaler i Malgrat hela sommaren, den viktigaste är Festival of St Roc i mitten av augusti, där du kan ta i körsång, grupper folk, ansiktsmålning, utomhusbio och cykel racing.

För en sann dos av den lokala kulturen, vara i stan för festivalen i Sardana dansen på första söndagen i oktober. Den veckovisa gatumarknad hålls på torsdag morgon.

För ungdomar

Rimligt livliga utan att vara överväldigande, det finns gott om barer och flera diskotek längs havet. Du kanske föredrar att göra den kort resa längs kusten till Calella och dess livliga natten scen.

Boka din semester redan idag!

Malgrat de Mar erbjuder den perfekta kombinationen av avkoppling och aktivitet för alla, oavsett om par eller familjer. Oavsett om du vill koppla av, ta upp den historiska Medelhavet charm eller njuta av den avslappnade spanska livsstilen är Malgrat de Mar svårslagen.

On The Beach har enastående erbjudanden på flyg och boende, så kontrollera oss innan bestyckningen ut att njuta av allt som denna pärla på orten har att erbjuda.