Hotell i Grekland

Utsikt över hus på Santorini i Grekland

Grekland ligger i toppen över våra mest populära resmål år efter år. Den grekiska övärlden erbjuder allt du kan önska dig för en lyckad solsemester och varje ö har sin egen särskilda charm och karaktär. Du kan bland annat välja mellan familjevänliga Rhodos, mångsidiga Kreta eller vykortsvackra Santorini.

När är det bäst att resa till Grekland?

Europas soligaste land bjuder på varmt väder från den senare häften av våren till långt in på hösten. Den mest populära tiden att åka hit är juli och augusti, då temperaturerna ofta håller sig över 30 grader. Föredrar du att det är några grader svalare och vill ha lite mer plats för handduken på stranden är senvåren och den tidiga hösten perfekt för dig.

Familjehotell i Grekland

Grekland är ett välbesökt resmål för barnfamiljer och här hittar du ett stort utbud av hotell som erbjuder faciliteter som passar hela familjen. Många av hotellen har barnklubbar som anordnar dagliga aktiviteter och kvällsunderhållning som passar såväl stora som små hotellgäster.

Vuxenhotell i Grekland

Om du letar efter en avkopplande semester utan barn hittar du en mängd olika hotell med åldersgräns i Grekland. Här kan du till exempel välja bland chica stadshotell, lugnt belägna strandhotell och lyxhotell med spafaciliteter där du kan skämma bort dig ordentligt.

Är du fortfarande inte helt säker på vilken av de grekiska öarna du vill resa till? Kika in vår Greklandsguide på bloggen och se vilken ö som passar just dig.

Populära resmål i Grekland

Rhodos

Rhodos

Rhodos är vårt mest omtyckta semesterresmål och för barnfamiljerna finns många långgrunda badstränder och barnvänliga aktiviteter.

Läs mer här

Kreta

Kreta

Mångsidiga Kreta är den största av de grekiska öarna och ett av våra mest populära resmål för såväl barnfamiljer som par och kompisgäng.

Läs mer här

Santorini

Santorini

Santorini fick sitt cirkellika utseende från ett enormt vulkanutbrott och ön bjuder på dramatisk natur med branta klippor och svarta lavastränder.

Läs mer här

Halkidiki

Halkidiki

Om du älskar Grekland, men vill komma bort lite från de mest turistiska delarna kan vi tipsa om den vackra halvön Halkidiki.

Läs mer här

Korfu

Korfu

Vi kan helt klart rekommendera en resa till den grekiska semesterön Korfu, eller ”Greklands smaragd” som den också kallas.

Läs mer här

Kos

Kos

Den vackra ön Kos ligger nära Turkiets kust och här hittar du pittoreska stränder och turkost vatten, och många väljer att återvända hit år efter år.

Läs mer här