Korfu Stad

Semester Corfu Town

Läs mer om Korfu Stad

Corfu Town är utan tvekan en av Greklands höjdpunkter, den förtrollande huvudstaden i den smaragdgröna joniska ön. Under hela sin mångskiftande historia olika europeiska makter har styrt staden, var och en lämnar sina spår, och skapar en sofistikerad, kosmopolitisk karaktär. Venetianska gods, franska arkader, bysantinska kyrkor, British monument och även en cricket planen är bland Korfu många charm.

Beläget på den östra kusten av Korfu , är staden hem till öns största flygplats och har goda förbindelser till resten av Grekland, så är både lätt att ta sig från Storbritannien och är en utmärkt bas för att utforska regionen. På stranden har bra erbjudanden på billiga flygresor och hitta de bästa rummen i stan, så boka nu för idylliska Korfu semester!

Visa resmål på kartan

Väder

Corfu Town har ett milt medelhavsklimat med härligt varma somrar. Juni till september den mest populära tiden att åka på Corfu Town helgdagar, när temperaturen stiger till 40 ° Celsius på topp, men staden är bra att besöka året runt. Korfu är känd som Greklands Emerald Isle, och under våren ett upplopp av grönskande vegetation är på show.

Hösten är en trevlig tid för semester till Korfu stad som den doft av mogna druvor fyller luften och mer traditionella grekiska återvänder liv efter liv och rörelse högsäsong. Vintrarna är relativt milda, men kan ibland gråna, vått och lite kallt.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Corfu Town ligger på öns sublima östra kust, med Garitsa Bay sopa bort till söder och ett lapptäcke av badorter och sandiga vikar i norr. Många av dessa badorter är väl utvecklad med sol, bad och vattensporter faciliteter - allt du behöver för Corfu Town. Den slingrande, vackra vägar i norr i slutändan leda till berget Pantokrator, som är öns högsta topp, med andlöst vackra vyer över ön och över havet till Albanien och Italien.

Sport & dykning

En charmig blandning av europeiska influenser begåvade Korfu en mängd sevärdheter. De stenlagda gränder och skuggiga torg i Gamla stan framkalla den venetianska eran, medan The Liston parad av caféer byggdes på samma gång, och i samma stil som Paris Rue de Rivoli. Den Liston utsikt över Esplanadparken där du kan njuta en Arvet från det brittiska styret: en by grön komplett med en syrsa plats på vilka matcher som fortfarande spelas. Britterna byggde också slottet av St Michael och St George, en gång en grekisk Royal Residency, som idag inrymmer museet för asiatisk konst. På andra håll i staden är det bysantinska museet, Municipal Art Gallery, Arkeologiska museet och Paper Money Museum, alla väl värda ett besök.

Den heligaste platsen i Korfu är Agios Spyridon. Kyrkan har den högsta spira på ön, toppad med en distinkt röd undergång, och innehåller resterna av sitt St Spyridon. Öster om staden är den venetianska gamla fästning, vaktar över stadens hamn, medan i väster är det nya fästning, omgiven av en vallgrav som ger inställningen för stadens marknad.

Sevärdheter & kultur

Corfu Town är genomsyrad av historia, ön har starkt i grekisk mytologi. Kor koloniserade ön i den 8: e talet fKr och under den romerska eran blev etablerad som ett semestermål. Korfu var då styrdes av en rad av imperier: bysantinska, venetianska, franska, brittiska under 19th century, och till slut blev en del av Grekland 1864.

Den arkitektoniska blandning av Corfu Town är ett bevis på denna färgstarka förflutna. Ön var ockuperat av Italien under WW2, men sedan freden återvänt Korfu har blivit en av Europas finaste semester fläckar.

Korfu är hem för traditionell musikkårer, Philarmonikes, som spelar regelbundna framträdanden helgen strandpromenaden hela sommaren och under påskveckan. Under påskhelgen banden leda processioner genom staden, som kulminerade i den spektakulära ritual krossa stora krukor på gatorna i väntan på Jesu återkomst. Stadens venetiansk stil Ta Karnavalia under februari karneval säsongen är en höjdpunkt, alltid slutar med dans och festande.

För ungdomar

Korfu är känd för sina pulserande nattliv, och staden har ett stort utbud av barer och caféer med musik och underhållning för alla smaker. Det finns många bra äter centrerad kring Rådhusplatsen serverar rätter som deliciously visar dess många europeiska influenser. De flesta av de stora nattklubbarna ligger utanför staden, koncentrerade i den närliggande orter i Kavos, Roda, Ýpsos, Gouvia och Dassia där du kan dansa från skymning till gryningen.

Boka din semester redan idag!

Korfu är en av de finaste städerna i Grekland och hela Europa. Cosmopolitan sofistikerade möter den naturliga skönheten i Korfu kust och landsbygd, vilket gör detta en idyllisk destination. På stranden har bra erbjudanden på flyg och boende, så boka nu för perfekt Korfu semester i solen!