Resor till Korfu Stad

Semester Corfu Town

Läs mer om Korfu Stad

På Korfus östra kust ligger det kulturella centrumet Korfu stad. Denna stora och mångsidiga hamnstad är prydd med en vacker kustlinje, ett sprudlande nattliv och en rik historia. Om du är ute efter en storstad med genuin medelhavscharm så har du hittat helt rätt.

Vädret i Korfu stad

Staden bjuder på ett sommarväder med temperaturer kring 25 – 32 grader under perioden juni – september. Under de hetaste månaderna juli – augusti stiger temperaturerna ofta över 30, men i vattnet kan du svalka dig med de härliga 24 – 26 graderna sommaren ut.

Stränderna i Korfu stad

Ön Vidos

Ta någon av båtarna från hamnen ut på den lilla, lummiga ön Vidos. Den korta båtresan tar 10 minuter, och väl framme hittar du både klipp- och sandstränder en kort promenad från kajen. En perfekt utflykt för alla naturälskare.

Dassia Bay

En liten bit utanför Korfu stad ligger Dassiabukten. Detta är en väldigt folkkär plats, då den drygt 3 kilometer långa bukten har ett perfekt läge mellan skuggig grönska och långgrunt hav. Mitt på stranden finns en plattform där du kan dyka ifrån, och längre upp på torra land hittar du solstolar att koppla av i.

Agios Ioannis Peristeron

En 20 minuters bilresa söderut finns Agios Ioannis Presteron, en liten by med ett idealt kustläge. Vattnet är klarturkost och strandkanten är prydd med trevliga tavernor och mini-markets. Du kan till och med se fastlandet någon mil bort i horisonten

Mat och dryck

Sofrito

Grekiska Sofritos har sitt ursprung på Korfu, och är en köttstuvning kokad i en vinäger- och vitlöksbaserad sås. Som en mycket traditionell rätt på Korfu så hittar du den på de flesta restauranger runtom i staden där den ofta serveras med potatis.

Ost

Korfu är känt för sin ost, och mitt i staden finns en traditionell ostbutik som heter Paramythia Traditional Cheeses som samlar lokalt producerad ost från hela ön. Prova även på de smarriga ostpajerna Tiropitas om du får tillfälle.

Bougatsa

Passa på att besök något av de många bagerierna för en kaffe och en sötsak. Bougatsa är en slags kaka som bakas med lokalt producerat galaktossmör, har en krämig vaniljfyllning och garneras med kanel och florsocker.

Att se och göra

Sankt Spiridons kyrka

Korfu stad har ingen brist på kyrkor eller katedraler, och detta imponerande monument är helt klart värt ett besök för att tända ett ljus, stiga upp i klocktornet eller beskåda de gyllene utsmyckningarna och helgonavbilderna.

Gamla staden

Ta en eftermiddagspromenad på de snirklande kullerstensbelagda smågatorna i de gamla delarna av staden. Här finner du mysiga tavernor, caféer i mängder och småbutiker som säljer allt från traditionell keramik till det senaste modet.

Paleopolisparken

Paleopolis är en stor park och hem åt bland annat herrgården Mon Repos, och ett tempel tillägnat gudinnan Hera. Mitt i grönskan kan du stöta på fornlämningar som uråldriga pelare eller statyer. Denna perfekta picknickplats nås 15 minuter till fots eller 5 minuter med buss från stadens center.

Kort fakta om Korfu stad:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

39 600 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan