Hotell i Halkidiki

Halkidiki

Greklands fastland och ölandskap med över 6 000 öar erbjuder något för alla. En av Greklands mindre kända pärlor Halkidiki hamnar dock ofta i skymundan till förmån för turistfavoriten Kreta och anda orter, men är helt klart värt ett besök. Här hittar man gyllene, kilometerlånga stränder där man slipper trängas och alltid finner plats för filten, och traditionella tavernor där man kan äta Medelhavets godaste rätter. Grekerna är ett mycket gästvänligt folk, och välkomnar dig med öppna armar och får dig att känna dig som hemma. Vi har i denna lista samlat några av våra favorithotell i Halkidiki, oavsett om man reser hela familjen eller med sin käraste.

När är det bäst att resa till Halkidiki?

Vädret i Halkidiki är torrt och varmt under större delen av året. De varma temperaturerna börjar i maj och håller i sig ända in i september. Under sommarmånaderna juli och augusti händer det ofta att temperaturen är över 35 grader. Vintrarna i Halkidiki är ljumma och ibland blöta, men lyckligtvis finns här gott om saker att göra även utanför strandens trygga famn.

Familjehotell i Halkidiki

I Halkidiki finns ett stort urval av hotell som anpassats speciellt för familjer, vilket innebär att barnen är garanterade fantastiska stunder på barnklubben med massvis av aktiviteter. Under tiden, kan alla föräldrar njuta av egentid på hotellens spafaciliteter eller på en strand i den grekiska värmen.

Vuxenhotell i Halkidiki

Vill man koppla av till fullo under sin semester, tipsar vi om följande hotell med lite mer vuxen atmosfär. Här är det lugnare, och man kan i ro läsa en bok eller ta sig en siesta utan att bli störd av barnens stoj och stök.

All Inclusive-hotell i Halkidiki

När man äntligen är på en välförtjänad semester vill man slappna av till fullo, och då gör man bäst i att boka en All Inclusive-semester. På så vis slipper man ödsla värdefull tid på att leta efter restauranger, och kan istället spendera ytterligare tid på stranden eller vid poolkanten. Med All Inclusive har du tillgång till all mat du kan önska dig, samt glass i mycket, mycket, mycket... stora lass.

Sugen på att ta en båt från fastlandet och utforska öarna istället? Besök gärna vår Greklandsguide på bloggen och få inspiration inför din kommande solresa.

Andra resmål i Grekland

Korfu

Korfu

Om du letar efter en solsemester i toppklass kan vi helt klart rekommendera en resa till den grekiska semesterön Korfu, eller ”Greklands smaragd” som den också kallas. Här möts du av vita sandstränder, azurblått hav och charmiga små byar att utforska.

Läs mer här

Kos

Kos

Den vackra ön Kos ligger nära Turkiets kust i ögruppen Dodekaneserna, eller tolvöarna som de också kallas. Ön är ett av de mest populära resmålen i Grekland tack vare sina pittoreska stränder och turkosa vatten, och många väljer att återvända år efter år.

Läs mer här

Mykonos

Mykonos

Den fantastiska ön Mykonos är den mest kända ön i Grekland. Berömd inte bara för den prisbelönta filmen med Shirley Valentine, men också på grund av den fantastiska semester som väntar dig här.

Läs mer här