Hotell i Puerto del Carmen

Puerto del Carmen

Kanarieöarna är en populär semesterdestination, med fördelen att man är garanterad fint väder och sol året runt, oavsett årstid. Den eviga sommaren som gäller här är dessutom endast en kort femtimmars-resa från Sverige. De mest populära öarna är Gran Canaria och Teneriffa, men även Lanzarote är väl värt ett besök. Vulkanön Lanzarote har klassats som ekologiskt skyddsområde av UNESCO och erbjuder magiska landskap med hela 17 växtarter som enbart finns på denna ö. Naturligtvis finns här även kilometerlånga stränder – både vulkansvarta och kritvita, och klart vatten att doppa sig i dagen lång.

Puerto del Carmen är Lanzarotes mest populära semesterort, främst tack vare dess vackra stränder och goda restauranger. Shoppingmöjlighetera är många, och det finns även gott om barer och nattklubbar. Här finns även många möjligheter att prova på dykning, en populär aktivitet på grund av det klara vattnet med sikt på upp till 30 m ned.

När är det bäst att resa till Puerto del Carmen?

Puerto del Carmen, liksom Kanarieöarna, har varmt väder året om. Medeltemperaturen under sommaren ligger på runt 30 grader, med hela 14 soltimmar om dagen. På vintern ligger medeltemperaturen på 20 grader, vilket innebär att man kan spendera soliga dagar på stranden även i januari.

Familjehotell i Puerto del Carmen

Puerto del Carmen är en trevlig destination för hela familjen, med massvis av aktiviteter för både stora och små. Här har vi samlat olika familjehotell där barnen faktiskt inte behöver lämna hotellets område för att roa sig – här finns lekplatser, rutschkanor, barnklubbar och mycket mer.

Vuxenhotell i Puerto del Carmen

För att koppla bort och koppla av till fullo tipsar vi om våra vuxenrekommenderade hotell. Här är det lugnare och mer mogen atmosfär, och man kan i ro läsa en bok eller ta sig en tupplur utan att bli störd av barnens stoj och stök.

All Inclusive-hotell i Puerto del Carmen

Semester är synonymt med All Inclusive. Genom att boka en All Inclusive-resa slipper man ödsla värdefull tid på att leta efter restauranger, och kan istället spendera tiden på stranden eller vid poolkanten. Med All Inclusive har man tillgång till all mat man kan önska sig, och mer därtill – däribland glass i stora, stora, stora… lass.

Osäker på vilken kanarieö som är rätt för dig? Besök vår blogg och gör vårt test för att se var du borde spendera din kommande solresa.

Populära semesterorter

Playa del Inglés

Playa del Inglés

På den södra sidan av ön Gran Canaria ligger det ikoniska området Playa del Inglés, som sedan länge har varit en riktig favorit för de som älskar liv och rörelse. Här finns långa, gyllene stränder, ett helt spektrum av olika barer och nattklubbar och en enorm vattenpark.

Läs mer här

Las Palmas

Las Palmas

Las Palmas grundades år 1478 och är beläget på den nordöstra spetsen av Gran Canaria. I cirka 400 år var det endast områdena Vegueta och Triana som kallades för Las Palmas, men nuförtiden bor nästan 400 000 personer här, vilket utgör en perfekt möjlighet att uppleva det spanska strandlivet mitt i stadspulsen!

Läs mer här

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

På norra Teneriffa ligger den före detta fiskestaden Puerto de la Cruz. Numera är detta ett väldigt älskat resmål för resenärer i alla åldrar tack vare sina fantastiska stränder, intressanta historia och vackra natur. För den historieintresserade kan vi tipsa att besöka gamla staden.

Läs mer här