Resor till Polis

Semester Polis

Läs mer om Polis

Polis är en liten stad som ligger på nordvästra Cypern, precis vid Chrysochous-bukten. Polis är en lugn semesterort som har behållit sin traditionella charm, där turister fortfarande samlas med fiskare och bönder. Här finns vackra gyllene stränder, antika kyrkor och tavernor som serverar det godaste som det cypriotiska köket har att erbjuda.

Vädret i Polis

Cypern är en sann året-runt-destination, med skinande sol och torrt klimat under årets alla månader. Under sommaren når temperaturerna ofta 30 grader, och på vintern ligger medeltemperaturen på 19 grader. Högsäsongen sträcker sig från maj till oktober, då vädret även är som bäst, men Polis är även värt ett besök utanför denna period. Då är visserligen temperaturerna lägre, men avsaknaden av turisterna gör att man är garanterad en avslappnad och mysig semester.

Stränderna i Polis

I Polis finns hela sex stränder att välja mellan – kanske väljer man att åka till olika varje dag under sin semestervecka. Den centrumnära stranden som delar namn med staden har anpassats efter turisternas behov, och har livräddare, barer, tavernor och massvis med aktiviteter. Nära staden hittas också Latchi Beach, en familjevänlig strand som även den har livräddare och alla faciliteter man kan tänkas behöva. För chans att se sköldpaddor tipsar vi om Lara Beach. Här brukar sköldpaddorna spendera sina dagar och även om de är blyga händer det att man får hälsa på en då och då.

Mat och dryck

I Polis finns det gott om tavernor där man kan smaka på det bästa som denna fantastiska medelhavsö har att erbjuda. Lokalbornas såväl som turisternas favoriträtt är utan tvekan souvlaki. Souvlaki är kolgrillade spett – oftast kyckling eller nötkött, som serveras med pitabröd, tzatziki och diverse grönsaker. Souvlaki är det perfekta valet för ett snabbt mål mat på stranden, eller till middag med ett glas cypriotiskt vin till. Cypern har flera lokalproducerade viner som förtjänar att provas vid ett besök här. För vinintresserade tipsar vi om ett besök på någon av öns vingårdar.

Att se och göra

Har man tröttnat på sol och bad erbjuder Polis, trots sin lilla storlek, massvis med aktiviteter och roliga utflykter man kan ta del av. Polis Culture Center erbjuder en inblick i stadens, samt öns, flertusenåriga intressanta historia. Här finns även en teater samt ett utställningsområde. Har man tur kan man kombinera ett besök i Polis med ett uppträdande på teatern eller en rolig konstutställning. Vill man upptäcka fantastisk natur tipsar vi om ett besök på Akamas-halvön, ett naturreservat med höga berg och fenomenala vyer.

Kort fakta om Polis:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiella språk:

Grekiska, turkiska

Folkmängd:

3 690

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan