Hotell på Santorini

Hotell på Santorini

Grekland har över 6 000 öar i sin enorma skärgård, däribland vykortsvackra Santorini. Santorini ligger norr om Kreta, mittemellan det grekiska fastlandet och Turkiet, och har fått sin häftiga nymåneform från ett vulkanutbrott som ägde rum för över 2 000 år sedan. Att flyga till Santorini tar cirka fem timmar, och väl där väntar lavastränder, vackra solnedgångar och klassiskt vitblåa byggnader balanserandes på branta klippor.

När är det bäst att resa till Santorini?

Vädret på Santorini är torrt och varmt för det mesta. Temperaturerna börjar stiga i maj och håller i sig ända in i september - de kan faktiskt klättra så högt som 35 grader under sommarmånaderna juli och augusti. Mot slutet av sommaren drar en och annan skur förbi, vilket ger en härlig svalka från det annars heta vädret.

Vädret på Santorini

Månad

Dagstemperatur

Vattentemperatur

Nederbörd

Soltimmar per dag

Januari 13 °c 15 °c 72 mm 7 h
Februari 14 °c 16 °c 65 mm 8 h
Mars 15 °c 15 °c 41 mm 10 h
April 18 °c 16 °c 19 mm 11 h
Maj 21 °c 19 °c 10 mm 12 h
Juni 25 °c 22 °c 1 mm 13 h
Juli 27 °c 24 °c 1 mm 13 h
Augusti 27 °c 25 °c 0 mm 12 h
September 25 °c 24 °c 6 mm 11 h
Oktober 22 °c 22 °c 31 mm 9 h
November 18 °c 20 °c 55 mm 8 h
December 15 °c 17 °c 78 mm 7 h

Familjehotell i Santorini

Hotell på Santorini är ofta minimalistiska och modernt designade, där många av dem är bekväma lägenhetshotell med fantastiska vyer ut mot havet. På Santorini finns massvis med sevärdheter, så plocka med familjen på en dagsutflykt och upplev lokalkulturen.

Vuxenhotell i Santorini

För dig som reser utan barn är vuxenhotellen på Santorini ideala. Ta med din partner på en drömlik resa där ni har egen Jacuzzi eller pool, en magnifik utsikt över vulkaner och havet samt eleganta faciliteter. Kika här nedan på våra bästa vuxenhotell på Santorini

Är du fortfarande inte helt säker på vilken av de grekiska öarna du vill resa till? Kika in vår Greklandsguide på bloggen och se vilken ö som passar just dig.

Populära resmål i Grekland

Rhodos

Rhodos

Rhodos är vårt mest omtyckta semesterresmål och för barnfamiljerna finns många långgrunda badstränder och barnvänliga aktiviteter.

Läs mer här

Kreta

Kreta

Mångsidiga Kreta är den största av de grekiska öarna och ett av våra mest populära resmål för såväl barnfamiljer som par och kompisgäng.

Läs mer här

Halkidiki

Halkidiki

Om du älskar Grekland, men vill komma bort lite från de mest turistiska delarna kan vi tipsa om den vackra halvön Halkidiki.

Läs mer här