Resor till Limassol

Semester Limassol

Läs mer om Limassol

Limassol är den näst största staden på Cypern efter huvudstaden Nicosia. I jämförelse med de andra regionerna på den södra kusten så har den här staden en mer storstadskänsla. Hit har resenärer av alla slag lockats sedan länge, och det är inte konstigt! Ta en heldag på någon av de vykortsvackra stränderna eller upplev de historiska kvarteren. Vad du än hittar på kommer du garanterat inte att bli besviken.

Vädret i Limassol

I östra medelhavet stiger temperaturerna upp mot 30 grader under sommarhalvåret. Sommaren börjar redan i maj, och för att få mer plats för din handduk och slippa de allra högsta priserna rekommenderas det att åka sent på våren eller tidigt på hösten.

Stränderna i Limassol

Akti Olympion Beach

Akti Olympion är uppdelad i två stränder, A och B, som tillsammans utgör 2 kilometer sandstrand. De här två stränderna är de mest centrala i Limassol, och är perfekt för barnfamiljer då vattnet är lugnt och solstolar, mysiga restauranger och badbutiker finns i mängder. Parallellt med Akti Olympion A finns en strandpromenad med tillhörande cykelbana för den aktive.

Kourion Beach

En 20-minuters biltur från stadskärnan ligger den uråldriga staden Kourion. Här finns massvis med byggnader och monument från 1200-talet… Och en fantastisk strand! Vid Kourion Beach kan du njuta av lite avskildhet då inte många turister hittar hit. Här finns endast 1 restaurang och 1 taverna, men detta vägs upp i hur vacker den här småsteniga stranden är.

Paramali Turtle Beach

För dig som gillar strandhäng kombinerat med sport så kan vi rekommendera att besöka Paramali Turtle Beach. Vindarna här är rätt starka, speciellt på eftermiddagarna, vilket gör den här stranden ideal för olika typer av vattensporter som till exempel kitesurfing eller parasegling. Här lägger också en utrotningshotad sköldpaddsart sina ägg, så tänk på att vara lite försiktiga och respektera våra vänner i det vilda.

Mat och dryck

Moussaka

Moussaka är en internationellt känd rätt som i Cypern är mycket populär. Moussaka kan beskrivas som en grekisk lasagne, där skillnaden ligger i att man använder tunt skivad aubergine istället för pastaplattor. Traditionellt sett i Cypern tillagas den med lamm, men det finns variationer där fläsk används.

Triantafyllo

Den här sirapsliknande vätskan görs av cypriotiska rosor och är väldigt söt. Den används främst i bakverk och som smaksättare på glass, men också som koncentrat för saft. Triantafyllo är ett toppenval för de som vill prova någon nytt samt ta en svalkande drink eller dessert i solen.

Palouze

För den som är riktigt sötsugen kan vi rekommendera att prova på Palouzes – En pudding som görs av vindruvsmust och mjöl, och smaksätts med vaniljextrakt. Detta kokas sedan ihop till en slags pudding och toppas med nötter. Riktigt gott.

Att se och göra

Gamla Staden

I det gamla området i Limassol finns byggnader och gator från ända tillbaka när det bara var en liten fiskeby. Här finns det medeltida slottet, ett medeltidsmuseum och snirkliga gågator med romantiska caféer och familjeägda småbutiker. Ta en eftermiddag i solen och upplev det vardagliga livet här med en lemonad i solen.

Kourion

Som tidigare nämnt ligger den här uråldriga staden endast 20 minuter med bil från Limassol. Kourion var en viktig stadsstat på 1200-talet f.Kr. Nuförtiden är detta en av de mest anmärkningsvärda arkeologiska utgrävningarna på Cypern, och här kommer du att se monument och byggnader som tar dig tillbaka långt bak i tiden.

Festivalen Amathusia

Den här festivalen hålls årligen i juli, och är en hyllning till staden Limassol. Underhållningen inkluderar bland annat dansgrupper, livemusik och stora marknader där du hittar mat, kläder och mycket mer.

Kort fakta om Limassol:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska och turkiska

Folkmängd:

101 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Limassol

Väder

I Limassol kan ni räkna med varma dagar och ljumma kvällar under hela sommarsäsongen! I juli ligger medeltemperaturen på hela 28 grader. Temperaturerna börjar stiga redan i mars och är ofta milda även i oktober och november.

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Boka din semester redan idag!

Boka din solsemester till Limassol redan idag! Vi är experter på resor till sol- och baddestinationer och erbjuder bra priser på både flyg och hotell. Det blir en resa att minnas – utan att det måste svida i plånboken.