Vattenparkshotell - En familjefavorit

Bild på ett hotell med vattenpark i Rhodos

Det finns flera anledningar att välja hotell med vattenpark. Pooler är underbara men ärligt talat - de flesta hotell har pool, så varför inte krydda semestern med lite extra glädje och skratt? Lämna allt stök och stress hemma och kana ner i en rutschbanetävling mot ungen istället. Att vakna upp på ett hotell med spännande vattenrutschbanor utanför dörren är perfekt för alla badälskare - stora som små. De flesta hotell har många olika pooler, magkittlande rutschbanor för våghalsar samt lite snällare rutschbanor och lekplatser för de allra minsta.

Hotell med vattenpark

Hotell med vattenpark går att hitta både på kort avstånd och för er som vill åka lite längre bort. Sommaren är en perfekt säsong att besöka vattenparker runtom Europa, och runt Medelhavet hittar du några av de bästa hotellen med egna vattenparker och hotell med inträde till större vattenparker. Här nedan har vi samlat våra favorithotell som garanterat kommer skrynkla till dina fingertoppar!

Vattenparkshotell på kort avstånd

Det finns många anledningar att vilja stanna nära hemmet vare sig det är flygtid, pris eller smak. Oavsett orsak så finns det ingen anledning att missa det roliga. Vi har förstklassiga hotell med egna vattenparker runtom hela Europa, såsom den ikoniska Sol Katmandu Park på Mallorca och The Land of Legends i Turkiet som bara väntar på din ankomst.

När temperaturerna klättrar på sommaren i Europa så är hotell med vattenpark det perfekta sättet att undvika de allra hetaste dagarna i stil, utan att behöva planera en massa utflykter. Med detta som väntar och mycket mer så kan du kika in våra toppval på vattenparkshotell här nedan.

Hotell med vattenpark längre bort

Släpp lös din barnsligt roliga sida på ett av våra utvalda vattenparkshotell i Turkiet. Här finns bland annat den enorma temaparken The Land of Legends med 41(!) vattenrutschbanor.

Familesemester

Hotell i närheten av större vattenparker

Har du fått smak för vattenparker vid det här laget? Vi erbjuder många hotell in närheten av några av Europas största vattenparker – perfekt för dig som hellre vill göra en dagsutflykt med vattenlek, adrenalin och blöta åkattraktioner.

Siam Park på Teneriffa är en av Europas mest välbesökta vattenparker. Parken har siamesiskt tema med vackert utformade miljöer och plats för både avslappning och aktivitet. Testa på någon av de många spännande attraktionerna eller slappa och flyt i den lugnare vågpoolen. Om du får nog av vattenlek för ett tag kan du promenera genom den blomstrande grönskan och ta en glass. Bor du på Laguna Park II har du bara fem minuter med bil till parken.

I Benidorm i spanska Costa Blanca ligger den familjevänliga vattenparken Aqualandia. Här finns över 20 vattenrutschbanor för både stora och små. Aqualandia har till och med en av Europas brantaste rutschkanor..! Ett bra tips på boende är Dynastic Hotel som ligger en tio minuters bilfärd bort.

Faliraki Water Park är en av de största vattenparkerna i Europa och ligger på Rhodos. Parken erbjuder allt ifrån lugna vågpooler till fartfyllda vattenrutschbanor som 'Kamikaze Slide' eller 'Twister' för de våghalsiga. Evita Sun Resort är ett prisvärt boende i närheten.

Känner du dig inspirerad? På bloggen har vi listat våra favoritvattenparker i Costa Brava, och våra topp 5 vattenparker i Europa. Är du intresserad av hur mycket vattenpark du får pengarna? Isåfall bör du kika på vårt vattenparksindex! Välkommen!

Vattenparkshotell på Mallorca

Från temaresorten Sol Katmandu till hotell som erbjuder All Inclusive så ligger Mallorca på topplistan för äventyrsspäckade vattenparkshotell.

Vattenparkshotell i Turkiet

Släpp lös din barnsligt roliga sida på ett av våra utvalda vattenparkshotell i Turkiet. Här finns bland annat den enorma temaparken The Land of Legends med 41(!) vattenrutschbanor.

Turkiet erbjuder vattenparkshotell i världsklass, och vi har sammanställt en lista över de mest populära vattenparkshotellen i Turkiet.

Vattenparkshotell i Spanien

De spanska regionerna Costa Blanca, Costa del Sol och Costa Brava bjuder på hotell med fartfyllda vattenäventyr, så du slipper planera veckans alla utflykter.

Andra semestertips…