Resor till Nissi Beach

Semester Nissi Beach

Läs mer om Nissi Beach

Nissi Beach tillhör världsberömda Ayia Napa, ett populärt resmål för semesterfirare från världen över. Nissi Beach får anses vara en av Ayia Napas mer lugna semesterorter, och lämpar sig därför perfekt för par eller familjer som vill ha en lugn semester i solen. Söker man efter folkliv och fest kan man med fördel åka till närliggande Ayia Napa, där det finns massvis av barer och nattklubbar att dansa natten lång på.

Vädret i Nissi Beach

Cypern har fördelen att det är varmt här året runt, med skinande sol och torrt klimat. Under sommaren når temperaturerna 30 grader, och på vintern ligger medeltemperaturen på 19 grader. Nissi Beach lämpar sig alltså väl för ett besök när som helst på året. Högsäsongen sträcker sig från maj till oktober, då vädret även är som bäst, men då får man förvänta sig att annars så lugna Nissi Beach kan vara fullt av solsökande turister.

Stränderna i Nissi Beach

Nissi Beach bildsköna gyllene stränder har belönats med Blue Flag-priset, vilket innebär att de är med på listan över världens absolut finaste stränder. Namnet Nissi betyder ’ö’ på grekiska, och har att göra med den ö som hittas en bit från stranden. Att simma ut till ön är populärt bland strandens besökare och är en rolig aktivitet när man tröttnat på att ligga still.

Mat och dryck

Precis bakom Nissi Beach finns ett antal olika tavernor där man kan smaka på det bästa som det cypriotiska köket har att erbjuda. Det första som turister brukar vilja smaka på, med rätta, är halloumi. Halloumi är Cyperns mest kända produkt och sanningen är att den smakar bäst här – antingen för sig själv eller som tillbehör till någon annan god cypriotisk maträtt. För ett enklare mål mat tipsar vi även om koupepia. Koupepia är ett slags dolmar som fylls med köttfärs, ris, lök, tomater och olika lokala örter – supergoda och näringsrika.

Att se och göra

Nissi Beach är en liten och lugn semesterort, och lämpar sig bäst för de som önskar slappa på stranden och hänga på de lokala tavernorna. Stranden erbjuder flera vattensporter, samt dykning för de som vill. Har man aldrig dykt förut går det bra att ta en kurs här. Ett antal barer finns här även, men vill man gå ut och dansa gör man bäst i att åka till närliggande Ayia Napa. Barnen kommer i sin tur säkerligen att tycka om ett besök på närliggande WaterWorld, en vattenpark med massvis av rutschkanor och väl värd ett besök.

Kort fakta om Nissi Beach:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiella språk:

Grekiska, turkiska

Folkmängd:

3 200

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Nissi Beach