Semester Magaluf

Läs mer om Magaluf

På Mallorcas västra spets ligger det omtalade Magaluf. Som ett mycket populärt resmål för turister så är det inte konstigt att valmöjligheterna för både mat, aktiviteter och shopping är oändliga. Besök den stora vattenparken Katmandu Park, ta en heldag på Playa de Magaluf eller dansa hela natten i dina glittrigaste skor.

Hur är vädret i Magaluf?

De varmaste månaderna i Magaluf är mellan juni – september, men värmen sträcker sig även något in i oktober. Om vintrarna kan temperaturerna sjunka till cirka 6 grader, så för en garanterad sol och badsemester rekommenderas sommarhalvåret.

Månad

Dagstemperatur

Vattentemperatur

Nederbörd

Soltimmar per dag

Januari10 °c15 °c42 mm7 h
Februari11 °c16 °c37 mm8 h
Mars12 °c16 °c30 mm9 h
April16 °c17 °c36 mm10 h
Maj20 °c18 °c36 mm12 h
Juni23 °c22 °c10 mm12 h
Juli25 °c26 °c4 mm13 h
Augusti26 °c26 °c19 mm12 h
September24 °c25 °c50 mm11 h
Oktober19 °c20 °c61 mm9 h
November15 °c17 °c60 mm7 h
December12 °c15 °c46 mm6 h

Hur är stränderna i Magaluf?

Playa de Magaluf

Den legendariska stranden i Magaluf är hem till ett överflöd av klubbar, barer, restauranger och butiker. Själva stranden är 1 km lång med mjuk vit sand, och vattnet här är perfekt klarturkost. På kvällarna är det alltid någon som händer här då Playa de Magaluf är extremt populärt bland både turister och lokalbefolkning.

Son Matias Beach

Mittemellan Magaluf och Palma Nova ligger Son Matias Beach. Denna strand är något lugnare än huvudstranden i Magaluf, men ändå lika älskad av resenärer av alla slag. I hamnen lägger färjor till där det går att ta sig runt hela Mallorca på en dagsutflykt, annars finns solstolar spridda längs med hela stranden för den som vill slappa i solen.

Portals Vells Beach

Bara 6 kilometer från partystaden ligger denna avskilda vik. Alla som letar efter en paus från Magalufs intensiva stadsmiljö kommer att stortrivas, då vattnet vid Portals Vells Beach är långgrunt, kristallklart och perfekt för snorkling.

Hur är maten i Magaluf?

Paella

Den här karaktäristiska skaldjursrätten är ett måste när man besöker Spanien, och inte minst Mallorca! Arborioris kokas i kycklingbuljong och vitt vin, kryddas med saffran, salt och peppar för att sedan serveras med bläckfisk, räkor, musslor och chorizo. Ett perfekt avslut på en dags badande, eller kanske en perfekt start på en natts dansande?

Cocarrois

Dessa delikata spanska påskpiroger fylls med kronärtskocka, blomkål, vitkål, pinjenötter och russin och kryddas med salt och peppar. Du hittar dem på de flesta restauranger året runt.

Vin

Som ett livligt resmål så är det ett självklart att man måste prova mallorkinskt vin! Mallorca producerar många olika typer av vin som säljs över hela världen, så oavsett om du är en finsmakare eller är nöjd med de billigare typerna så hittar du alltid något.

Vad finns att göra i Magaluf?

Katmandu Park

Katmandu Park är en av Spaniens största temaparker som ligger mitt i Magaluf, 250 meter från havet. Här finns många åkattraktioner för både stora och små, en vattenpark, minigolf, 4D -bio och mycket mer. Passa på att besöka denna park för en dag fullspäckad med äventyr!

Nattlivet

Magaluf är känt för en sak specifikt… Sitt magnifika nattliv såklart! De flesta barer och nattklubbar här har öppet tills solen går upp. Välj mellan temakvällar, trancerave eller en helgalen strandfest. Magaluf har det du letar efter.

Bladerunner Mallorca

Ta med vännerna eller familjen på en jetbåt och upplev Mallorcas västkust ute på havs. Från hamnen går båtarna till många destinationer, och om man vill kan de även stanna till så att man kan ta sig ett dopp.

Kort fakta om Magaluf:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska och katalanska

Folkmängd:

Cirka 3 980 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan