Resor till Gouvia

Semester Gouvia

Läs mer om Gouvia

Den historiska och charmerande hamnstaden Gouvia är hem till Gouvia Marina, som historiskt sett alltid har varit en viktig handelspunkt. Numera är staden också känt för sina fridfulla gator, vackra strand och goda mat.

Vädret i Gouvia

För dig som vill undvika de allra varmaste månaderna så är april – maj den bästa tiden då temperaturen ligger på sköna 19 – 24 grader. Senare mot mitten av sommaren stiger temperaturerna upp till 27 grader i juni och över 30 grader i juli – augusti. Vattnet hinner värmas upp redan i juni till cirka 25 grader.

Stränderna i Gouvia

Gouvia Beach

En skön promenad från byns kärna ligger Gouvia Beach. Den här stranden har en underbar utsikt över skärgården och är kantad av mysiga barer och badbutiker. Hit kommer även många bybor för ett eftermiddagsdopp.

Dassia Bay

Till den populära stranden Dassia samlas både lokalbefolkningen och turister för en heldag på stranden i den varma grekiska solen. Koppla av med en drink i skuggan eller vada ut i det perfekt turkosa vattnet.

Mikro Stelari

Om man letar efter något mer privat så ligger Mikro Stelari en 20 minuters bilresa bort mot västkusten. Stranden ligger avskilt och kan vara lite krånglig att hitta, men väl där så är det en riktig upplevelse för den äventyrslystne. Inte bara är detta en väldigt vacker strand, men det finns även små vädernötta grottor vid berget där den ligger.

Mat och dryck

Giouvetsi

Giouvetsi är en mycket traditionell rätt som består av lamm- eller kycklinggryta med aubergine, schalottenlök och vitlök. Serveras ofta med Orzo eller Hilopitespasta. Som garnering brukar getost vara det självklara valet.

Bourdeto

Med tanke på den mycket goda tillgången av färsk fisk runtom på ön så är det inte konstigt att Bourdeto är så populärt. Denna rätt tillagas på drakhuvudfisk i en kryddig tomatsås som innehåller bland annat lök, vitt vin, lagerblad och persilja.

Mandolato

Den venetianska erövringen förde med sig en hel radda recept som har fått utvecklas ifred på de olika öarna sedan dess, och det märks på denna nougatbakelse. De bakas tillsammans med honung, äggvitor och mandel ihop till en maräng och passar perfekt till eftermiddagskaffet.

Att se och göra

Segla

Vid stadens Marina så kan du bege dig ut på en segeltur och uppleva ön ute till havs. Vissa båtar erbjuder även dykning och rundturer för de som vill uppleva det Joniska havet och ön Korfu i sin fulla prakt.

Olivplantage

Gouvia är omringad av oliv- och fruktplantage. Många närliggande gårdar tar gärna emot besökare som kan få en guidad tur runt plantagen, och även få med sig en burk oliver eller citrusmarmelad hem. Passa på!

Aqualand Water Park

I den grekiska hettan så är det viktigt att kyla av sig, och var bättre än på ett äventyrsbad? Aqualand Water Park ligger 15 minuter med bil från Gouvia och har ett barnområde, ett familjeområde och ett område för åldrar 12 och uppåt. Totalt har vattenparken 36 vattenrutschkanor och 15 pooler.

Kort fakta om Gouvia:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 1 timme

Officiellt språk:

Grekiska

Folkmängd:

Cirka 1000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan