Gouvia

Semester Gouvia

Läs mer om Gouvia

Ligger på Korfus östkust, ligger inbäddat i den spektakulära Kommeno Bay Gouvia, en fin stad med vackra stränder. Gouvia har en stark sjöfartshistoria och idag är en favorit tillhåll för båten att äga rika och berömda. Exklusiva hotell, bra restauranger och en del intressanta historiska platser låna staden en kosmopolitisk luft.

Gouvia är bara 5 km från Korfu stad, och öns största flygplats så lätt bekväm att nå från Storbritannien. På stranden har fantastiska erbjudanden på flygbiljetter och boende för de bästa Gouvia semester!

Visa resmål på kartan

Väder

Om det är sol du wannt, då Gouvia semester är för dig! Medelhavet klimatet gör temperaturen når sin höjdpunkt på 40 ° Celsius i topp sommarmånaderna, vilket är då de flesta människor åker på semester till Gouvia.

Däremot kan folkmassor vara ett problem under sommaren så Gouvia semester på hösten är ofta en mycket bra idé. Det finns färre människor runt omkring, temperaturen är fortfarande bra och du får en mycket mer autentisk känsla till platsen.

jan 12ºC
feb 12ºC
mars 14ºC
april 19ºC
maj 23ºC
juni 26ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 24ºC
okt 20ºC
nov 15ºC
dec 13ºC

Natur

Du kan se varför så många väljer att komma tillbaka på semester till Gouvia. Kommeno Bay, där Gouvia sitter, är otroligt pittoresk, med en blandning av singel och sandstränder svepas av lysande blå i Joniska havet. Verksamheten vid stora stranden inkluderar paragliding, dykning och andra vattensporter, men om du vill ha en avskild plats att helt enkelt njuta av solen på din Gouvia semester så finns det gott om lugna vikar. Landsbygden som omger staden har en charmig landsbygden känsla med grönskande kullar, olivlundar och citrusodlingar. En dag ridning är ett bra sätt att utforska regionens naturliga skönhet.

Sport & dykning

Gouvia har många attraktioner att locka semesterfirare. Kajen ger möjlighet att beundra båtarna och frottera sig med de rika och berömda. Detta är Korfus största hamn och det är möjligt att ta båtturer att utforska viken och kusten.

En promenad längs Gouvia stranden kommer att erbjuda dig glimt av stadens sjöfart förflutna. Förutom stranden och en liten brygga finns resterna av en venetiansk varv med valv som en gång var platsen för en upptagen båt-byggnadsindustrin. Tvärs över viken från Gouvia är vitmålade Ipapanti kyrkan, värt ett besök på helgerna för religiösa ceremonier.

Sevärdheter & kultur

Liksom resten av Korfu är Gouvia genomsyrad av historia och har tungt hela grekisk mytologi. Kor koloniserade ursprungligen Korfu i den 8: e talet fKr. Så otroligt som det kan verka, var Korfu först etablerade som ett populärt semestermål under den romerska eran.

Det var under den venetianska eran som Gouvia är varv blomstrade. Krig galärer som skyddade de Joniska öarna reparerades här i torrdockor. Ön var ockuperat av Italien under WW2, men sedan freden återvänt Gouvia har etablerat sig som Korfu största småbåtshamn och en förstklassig semestermål.

I mitten av religiösa kalendern är Stilla veckan när firandet äger rum i byarna runt Gouvia. Heliga "dagar är markerade den 2 februari och 17 juli på Ipapanti kyrkan. Fastan är karneval säsongen på ön, och du kan huvudet i närliggande staden Korfu för venetiansk stil Ta Karnavalia, garanterat att sluta i dans och festande.

För ungdomar

Gouvia har ett varierat och livliga nattliv. Det finns flera bra tavernor där du njuta av en utsökt måltid med traditionella Corfiot mat och blicka ut över bukten. Senare kan du gå med i fashionabla publiken på en av stadens barer och frossa i den eleganta atmosfären.

För en natt av festande sedan åka till grannstaden Korfu stad eller Dassia , ta något att äta och börja dansa hela natten!

Boka din semester redan idag!

Gouvia är en fantastisk stad, med en liten bit av allt att erbjuda semesterfirare från den kosmopolitiska kajen, familjevänliga stränder, fridfulla landsbygden och pulserande nattliv. På stranden har de bästa erbjudandena på flyg och boende, så boka nu för en sofistikerad semester i Gouvia som inte kostar jorden!