Semester i augusti

Var är det varmt i augusti?

Var är det varmt i augusti?

Augusti kan vara den härligaste sommarmånaden. Den bjuder inte bara på långa, soliga dagar runt om i Europa, utan nu är badtemperaturerna dessutom som varmast. Mallorca, Kroatien och Malta bjuder alla på badtemperaturer på dryga 26°C och en lufttemperatur strax under 30-gradersstrecket.

Mallorca

Augusti är en av årets varmaste månader på Mallorca och det är också den månad då flest turister besöker ön. Medeltemperaturen ligger på 27°C dagtid och den sjunker bara några grader nattetid. Vattentemperaturen ligger omkring 26°C och solen skiner i genomsnitt 12 timmar om dagen.

Kroatien

Vackra Kroatien är perfekt att resa till i augusti. Med sitt kristallklara vatten, vackra stenhus och trevliga restauranger är det ett omtyckt resmål bland både unga och gamla. Medeltemperaturen ligger på härliga 30°C och vattentemperaturen runt 25°C. För dig som vill ha skugga finns ofta lummiga träd vid stränderna.

Malta

Malta har en medeltemperatur på 29°C i augusti och vattentemperaturen ligger på behagliga 26°C. Med 12 soltimmar om dagen kan du här njuta av långa dagar på stranden eller vid poolkanten. Glöm inte att dricka ordentligt med vatten och smörja in dig med solkräm.

Andra semestertips…