Personuppgiftspolicy

Vi på eBeach.se anser att din integritet är viktig och vi är måna om att göra allt vi kan för att skydda de personuppgifter (personliga information) du anger när du bokar en semesterresa med oss eller besöker vår webbplats. För att förstå hur vi använder och skyddar den här informationen ber vi dig därför läsa igenom vår personuppgiftspolicy. Läs också gärna igenom vår Cookiepolicy, där vi informerar om hur vi använder cookies och liknande teknologi. Om du har några frågor angående hur vi hanterar dina personliga uppgifter efter att ha läst igenom vår personuppgiftspolicy, kan du gärna kontakta oss på kontaktuppgifterna nedan.

Vår personuppgiftspolicy täcker alla våra plattformar där vi erbjuder reserelaterade tjänster, detta inkluderar vår webbsida, vår app samt våra sociala medier. Genom att du anger dina personuppgifter till oss godkänner du att vi överför, lagrar och behandlar dina uppgifter i enlighet med vår policy.

Genom att göra en bokning med oss på eBeach.se eller ange dina personuppgifter via vår webbplats godkänner du att vi behandlar din information så som anges nedan. Om du inte godkänner att vi använder dina personuppgifter på dessa sätt, kan vi dessvärre inte acceptera din bokning och vi avråder från att du besöker vår webbplats. Vi kan komma att ändra vår personuppgiftspolicy i framtiden. Vänligen besök den här sidan regelbundet om du vill hålla dig uppdaterad med eventuella ändringar.

eBeach.se är en del av On the Beach Limited, som är registrerat i Storbritannien. När vi, i vår personuppgiftspolicy, hänvisar till vår ”webbplats” avser detta www.ebeach.se,”vi”, ”oss” och ”vår” refererar till On the Beach Limited; och ”du” och ”din” avser dig som kund.

Vilken typ av personuppgifter samlar vi in?

Personuppgifter som du anger till oss

När du bokar en semesterresa med oss behöver du förse oss med viss information, inklusive ditt namn, din adress, din mejladress, ditt telefonnummer, betalningsinformation samt i vissa fall födelsedatum och/eller personnummer. Om du fyller i bokningsformuläret, utan att fullfölja bokningen, kommer du fortfarande att ge oss denna information.

Om du kontaktar vårt kundserviceteam, antingen via telefon, mejl eller på annat sätt, kommer du att bli ombedd att uppge viss information. Detta inkluderar sannolikt ditt namn, din adress, din mejladress och ditt telefonnummer.

Det finns även andra tillfällen du anger personlig information, som till exempelvis när du registrerar dig på vår webbplats, deltar i våra tävlingar eller fyller i en undersökning.

Personuppgifter som du anger till oss angående andra

Om du reser med ett sällskap eller bokar en semesterresa för någon annan, behöver du ange deras personuppgifter som namn, ålder och i vissa fall födelsedatum, när du gör bokningen. Det är ditt ansvar att försäkra dig om att personen, vars uppgifter du angett, är medveten om att du gjort detta och godkänt hur vi använder och behandlar deras information.

Personuppgifter vi samlar in automatiskt

När du besöker vår webbplats, även om du inte gör en bokning, kommer vi automatiskt att samla in viss information från dig, som bland annat din IP-adress, datum och tidpunkt du besökte webbplatsen, hårdvaran, mjukvaran och webbläsaren du använde samt information om ditt besök, inklusive sidor du besökte och interaktionsinformation.

Om du använder en mobil enhet kan vi komma att samla in information som identifierar vilken typ av enhet du använder, platsinformation och eventuella specifika inställningar.

Personuppgifter vi får från andra

Vi kan också få information om dig från andra källor, så som affärspartners, samarbetspartners och andra oberoende tredjeparter som sökmotorer eller sociala medier. Vi kan komma att kombinera denna information med personuppgifterna du angett. Vi arbetar nära med dessa parter, och meddelar dig när vi får information om dig från dem såväl som syftet med informationen i fråga.

Vad gör vi med dina personuppgifter?

När vi har samlat in informationen om dig, kommer den att användas för olika ändamål. Dina personuppgifter kan komma att användas på följande sätt:

 • Bokningar: Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla de tjänster vi säljer, vilket kan inkludera flyg, hotell, transfer, försäkring och andra tillhörande produkter. Vi behöver viss information om dig för att kunna uppfylla våra skyldigheter i avtalet som du ingår när du gör en bokning med oss.
 • Användarkonton: Uppgifterna du tillhandahåller när du skapar ett konto på vår webbplats gör att vi kan erbjuda dig tjänster, inklusive möjligheten att hantera dina bokningar, personliga inställningar och tillgång till specialerbjudanden.
 • Att kontakta dig angående din semesterresa: Vi kan komma att ta kontakt med dig med hjälp av de kontaktuppgifter du tidigare angett för att ge information som är relevant för din resa. Exempel på detta är information om resmålet, säkerhetsvarningar, administrativ information och mejlutskick för att påminna dig om att fylla i din semesterchecklista.
 • Kundservice: Du kan när som helst kontakta oss angående våra tjänster, vare sig det gäller allmänna frågor, frågor om din bokning eller för att rapportera ett problem på vår webbplats. Detta kan göras genom ”Mina sidor” på vår hemsida, via telefon, mejl eller på sociala medier. Vi använder den informationen du uppgett för att hjälpa oss svara på din fråga (samt eventuella framtida frågor). Om du kontaktar oss via telefon kan ditt samtal spelas in för kvalitetskontroll och träningssyften. Inspelningar av samtal sparas för en begränsad tid och raderas därefter automatiskt, såvida vi inte anser att det finns en anledning till att behålla inspelningen en längre period.
 • Personalisering: Vi kan komma att använda informationen du tillhandahåller för att kunna förse dig med produkter och tjänster som vi tror skulle kunna passa dig på vår webbplats, och kommunicera dessa till dig, så som rekommenderade erbjudanden och specialerbjudanden.
 • Marknadsföring: När du gör en bokningsförfrågan med oss så får du valet att tacka ja eller nej till att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Om du inte har tackat nej (dvs. att du har tackat ja) så kommer vi eventuellt att kontakta dig med information om våra tjänster och erbjudanden som påminner om de du tidigare har köpt, visat intresse för eller som vi tror skulle kunna passa dig baserat på dina preferenser.
 • Företagstransaktion: Vi kan använda dina uppgifter i samband med företagsaffärer som försäljning av ett dotterbolag, uppdelning, sammanslagning, konsolidering eller tillgångsförsäljning.
 • Kampanjaktiviteter: Om du deltar i våra kampanjer (som enkäter och tävlingar) använder vi den information du tillhandahåller för att administrera dessa aktiviteter.
 • Förbättring av våra tjänster: Ibland kan vi använda din information för att hjälpa oss att förbättra kvalitén och funktionaliteten för de tjänster vi erbjuder. Detta inkluderar felsökning, dataanalys, testning, research samt för statistiska och undersökningsändamål, vilket hjälper oss att erbjuda bäst möjliga service.
 • Säkerhet: Vi kan komma att använda dina uppgifter som en del av vårt arbete att hålla vår webbplats (och information du ger oss) säker, i form av hjälp med bedrägeribekämpning eller dataskyddsbestämmelser.
 • Bedrägeri: Vi kan använda dina personuppgifter för att upptäcka eller försvara eventuella påståenden som vi anser vara potentiellt bedrägliga.
 • Juridisk och lagstadgad överensstämmelse: Vi kan behöva använda din information i samband med juridiska tvister, regler, överrensstämmelser eller polisundersökningar, eller vid behov för att tillämpa våra användarvillkor.

När vi behandlar din information på ett (eller flera) av dessa sätt kommer vi att förlita oss på en av följande rättsliga grunder:

 • Verkställande av kontrakt: Vi kan behöva använda din information för att uppfylla våra skyldigheter i ett avtal som du har med oss. Om du gör en bokning online på vår webbplats, använder vi den informationen du ger oss när du gör bokningen för att slutföra och administrera reservationerna med relevanta tredjepartsleverantörer.
 • Samtycke: Du kommer att bli ombedd att godkänna att vi skickar dig marknadsföringsinformation och om du väljer att godkänna så förlitar vi oss på detta när vi kontaktar dig. Du kan återkalla ditt godkännande när som helst genom att kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna som du hittar i slutet av personuppgiftspolicyn.
 • Legitima intressen: Vi kan använda din information för våra egna legitima intressen, så att vi kan erbjuda dig de bäst lämpade innehållet på vår webbplats, för att förbättra och främja våra tjänster samt för vissa administrativa och juridiska ändamål.
  Hur lagrar vi dina personuppgifter?
  All information som du ger oss på ovanstående sätt lagras på våra säkra servrar och alla betalningstransaktioner är krypterade. Endast behörig personal har tillgång till personuppgifter när de utför sitt arbete. Även om vi gör vårt bästa för att skydda dina personuppgifter, kan ingen information som överförs via internet garanteras vara helt säker och du lämnar din information på egen risk.
  Vi kommer endast att behålla din information under en rimlig tidsperiod eller så länge som du eller lagstiftningen tillåter.
  När dina kortuppgifter är nödvändiga som en del av bokningsprocessen lagras de fyra sista siffrorna och en säkerhetstoken. När det gäller vissa lågprisflygbolag använder vi de betalningsuppgifter du tillhandahåller för att köpa flygsätena på dina vägnar och du godkänner att vi kan använda dina angivna betalningsuppgifter för att göra detta.
  När delar vi din information med tredjeparter?
  Under vissa omständigheter delar vi den informationen du ger oss till parter utanför On the Beach. De tredjeparter som vi kan dela information med är:
 • Våra leverantörer: Om du gör en bokning med oss är det nödvändigt att vi delar din bokningsinformation med relevanta tredjeparter så som hotell, flygbolag, försäkringsbolag och marktjänstarbetare för att kunna slutföra din bokning. De uppgifter som delas kan innehålla ditt namn, dina kontaktuppgifter, betalningsuppgifter, namn och åldrar (i vissa fall även födelsedatum) för ditt resesällskap, tillsammans med eventuella preferenser eller speciella omständigheter du har informerat oss om vid bokningstillfället. Om du kontaktar oss med en fråga om din bokning kan vi, vid behov, vidarebefordra denna till våra leverantörer om de är bättre lämpade att hjälpa dig. I och med företagets natur kan det vara nödvändigt att den information vi samlar in överförs till, och lagras, utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EEA”) och därigenom kanske inte omfattas av samma dataskyddskontroller som i EEA. Vi kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att dina uppgifter behandlas säkert och i enlighet med denna policy.
 • Hänvisande webbplatser: Om du hänvisades till vår webbplats via en annan webbsida kan vi dela med oss av dina personuppgifter till den hänvisande webbsidan så att de kan kontakta dig direkt angående deras produkter och tjänster, inklusive Google Analytics.
 • Företagsgrupp: Dina uppgifter kan delas med andra företag i vår företagsgrupp. Detta kan vara för analytiska ändamål eller för att stödja de tjänster vi tillhandahåller. För mer information om vår företagsgrupp, besök http://www.onthebeachgroupplc.com/.
 • Tjänsteleverantörer från tredje part: Detta inkluderar alla som tillhandahåller tjänster eller funktioner på våra vägnar, inklusive kreditkortsbehandling, företagsanalys, annonsering och kundservice. Vi använder ofta dessa tjänsteleverantörer för att behandla dina uppgifter på våra vägnar, det kan vara att skicka vårt marknadsföringsmaterial eller att samla information som kan analyseras för att förbättra vår service. De har tillgång till och får samla information endast efter behov för att utföra sina uppgifter och får inte dela eller använda information för något annat ändamål.
 • Betalningsleverantörer och andra finansinstitut: Om du begär en återbetalning för din bokning kan det vara nödvändigt för oss att dela vissa bokningsuppgifter med betalningsleverantören och det berörda finansinstitutet så att de kan hantera återbetalningen. Det kan innehålla en kopia av din bokningsbekräftelse eller den IP-adress som användes för att göra din bokning.
 • Brottsbekämpande myndigheter: Vi kommer att avslöja personuppgifter i den utsträckning det krävs enligt lag eller när vi anser att det är nödvändigt för att förebygga, upptäcka eller åtala brott, bland annat för bedrägeri, invandring, tull, säkerhet eller antiterrorism.
 • Affärspartners: Vi kan dela dina uppgifter med våra affärspartners med vilka vi erbjuder gemensamma produkter och tjänster. Detta kan inkludera andra resebyråer, kreditmäklare, långivare och annonseringsnätverk. Detta gör vi för att kunna maximera de tjänster vi erbjuder dig och så att de kan kontakta dig direkt om deras produkter och tjänster som kan intressera dig.
  Vänligen observera att, även om vi har strikta procedurer och säkerhetsfunktioner för att skydda din information från att användas av obehöriga personer och mot olaglig behandling, oavsiktlig förlust, förstörelse och skada, så kontrollerar vi inte dessa tredjeparters sekretesspraxis och vi rekommenderar att du granskar deras personuppgiftspolicys vid behov.
  Vidare är all information som samlas in från dig direkt av hotell eller andra leverantörer inte omfattat av denna personuppgiftspolicy och vi uppmanar dig att kontrollera deras egen personuppgiftspolicy innan du ger dem dina personuppgifter.

Vilka rättigheter har du i förhållande till dina personuppgifter?

Du har följande rättigheter i relation till de personuppgifter vi har om dig:

 • Du kan begära en kopia av den information vi innehar om dig genom att kontakta oss på adressen nedan och begära ett registerutdrag.
 • Du kan be att vi korrigerar eventuella felaktigheter i uppgifterna, be oss att överföra det till en annan part eller själv överföra det till en annan part.
 • Du kan be oss att inte behandla dina personuppgifter för marknadsföringsändamål när som helst genom att skicka en förfrågan till adressen nedan eller klicka på "Avsluta din prenumeration" på något av de mejlutskick som vi skickar till dig. Vi kommer att informera dig (innan vi samlar in dina uppgifter) om vi avser att använda dina uppgifter för marknadsföringsändamål eller om vi avser att lämna ut din information till tredje part för dessa ändamål, och du måste välja att tacka ja genom att markera en ruta för att godkänna att vi gör detta.
 • Du har rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter som vi innehar om dig. Om det inte finns någon annan anledning utöver att du ger ditt samtycke till att vi håller dina uppgifter, kommer vi att radera den när du mottar din förfrågan.
  Om du vill utöva någon av ovanstående rättigheter kan du kontakta oss på [email protected] och skriva "Begäran om personlig information" i ämnesraden. Vi kommer att hantera alla förfrågningar vi mottar enligt svensk dataskyddsförordning.
  Vad gäller information som samlas in via en mobil enhet?
  Vi erbjuder en gratis app för en mängd olika mobila enheter som kan användas för att få tillgång till våra tjänster samt versioner av vår vanliga webbplats som har optimerats för mobil och surfplattor. Dessa mobila webbplatser fungerar på samma sätt som vår webbsida. Ibland använder vi något som kallas cross-device tracking, vilket gör att vi kan spåra användarbeteendet på flera enheter. Vi använder detta för att optimera marknadsföringsaktiviteter och den tjänst vi tillhandahåller till dig, så att annonser som visas på andra webbplatser kan erbjudas utifrån dina aktiviteter på länkade enheter (se vår cookiepolicy för mer information om detta).
  Hur behandlar vi personuppgifter om barn?
  Du får bara boka via vår webbplats om du är över 18 år. Vi behandlar endast information om barn med föräldrars eller vårdnadshavares samtycke.
  Vem är ansvarig för att behandla personuppgifter som samlas in under policyn?
  On the Beach Limited kontrollerar behandlingen av data över sina webbplatser och app - i juridiska termer innebär det att On the Beach Limited är datakontrollanten i enlighet med svensk dataskyddsförordning. Dave Walters är vårt utsedda dataskyddsombud och han ser till att verksamheten överensstämmer med lagstiftningen.

Hur kan du kontakta oss?

Om du har några frågor om denna personuppgiftspolicy eller önskar utöva någon av dina rättigheter enligt den, kontakta oss på:

Mejl: [email protected]

Post: Skickas till dataskyddsombudet på

On the Beach,
Park Square,
Bird Hall Lane,
Cheadle,
Stockport,
SK3 0XN,
Storbritannien.