Hotell i Side

Hotell i Side

Turkiet är landet där öst möter väst, och en intressant semesterdestination som erbjuder både sol och bad samt kultur. Här hittar ni fantastisk mat, intressant historia, och självklart kilometerlånga bildsköna stränder.

Side betyder 'granatäpple' på antik grekiska, och som namnet föreslår så är den här staden sedan urminnes tider influerad av såväl det grekiska imperiet och romarriket. Detta syns tydligt i arkitekturen, och runtom staden finns fascinerande monument, snirkliga kullerstensgator och uråldriga teatrar. Letar ni efter kilometerlånga sandstränder har ni också kommit helt rätt, här hittar ni några av de vackraste stränderna på den Turkiska rivieran.

När är det bäst att resa till Side?

Den bästa tiden för att resa till Side för soldyrkaren är under sommarmånaderna. Graderna stiger då ofta över 28, så för den som föredrar det lite svalare så är maj och september idealt. I havet ligger temperaturen på runt härliga 25 grader från sent på våren till tidig höst.

Familjehotell i Side

Side är en trevlig destination för hela familjen, med massvis av aktiviteter för både stora och små. Här har vi samlat olika familjehotell där barnen faktiskt inte behöver lämna hotellets område för att roa sig – här finns lekplatser, rutschkanor, barnklubbar och mycket mer.

Vuxenhotell i Side

För att koppla bort och koppla av till fullo tipsar vi om våra vuxenrekommenderade hotell. Här är det lugnare och mer mogen atmosfär, och man kan i ro läsa en bok eller ta sig en tupplur utan att bli störd av barnens stoj och stök.

All Inclusive-hotell i Side

Semester är synonymt med All Inclusive. Genom att boka en All Inclusive-resa slipper man ödsla värdefull tid på att leta efter restauranger, och kan istället spendera tiden på stranden eller vid poolkanten. Med All Inclusive har man tillgång till all mat man kan önska sig, och mer därtill – däribland glass i stora, stora, stora… lass.

Nyfikna på andra fantastiska turkiska hotell? Klicka er vidare och se hotell på alla våra destinationer i Turkiet.

Besök även gärna vår blogg för att se vår lista över de fem bästa stränderna i Turkiet.

Andra resmål i Turkiet

Antalya

Antalya

Det vackra Antalya-området, som ligger på Turkiets södra kust, välkomnar varje år stora mängder turister. Vare sig ni besöker Lara, Side, Side eller Side hittar ni palmkantade gator, charmiga hamnar, god mat och livligt nattliv.

Läs mer här

Bodrum

Bodrum

Bodrum är ett av de mest välbesökta turistområdena längs med Turkiets Egeiska kust. Hit reser både familjer och par för att få ta del av den turkiska kulturen, gastronomin och sevärdheterna. Här kan ni njuta av solsken, klassisk turkisk gästfrihet och självklart en mängd kritvita sandstränder.

Läs mer här

Dalaman

Dalaman

Mångsidiga Dalaman är känt för fina turistorter som Marmaris, Icmeler och Olu Deniz. Här är stränderna långa, med kritvit sand och turkosblått vatten – perfekt för er som letar efter en solsemester för en billig penning.

Läs mer här