Hotell i Costa Brava

Hotell i Costa Brava

I norra Spanien, på den vackra regionen Kataloniens östkust ligger Costa Brava. Costa Brava karaktäriseras av dramatiska landskap, en rik matkultur en fascinerande historia. Här kombineras storstadspuls och drömska landsorter med härligt strandhäng, så vare sig du är ute efter en avkopplande semester i Lloret de Mar med familjen eller en hel helgs dansande i Barcelona så kommer du garanterat att hitta något som passar just dig.

När är det bäst att resa till Costa Brava?

Den hetaste månaden i norra Spanien är juli då temperaturerna ofta stiger upp mot 26 grader, med liknande värme i havet. Värmen håller ofta i sig in i oktober innan de börjar sjunka. Den bästa månaden att simma i havet är augusti, med en vattentemperatur på cirka 25 grader.

Familjehotell i Costa Brava

Vill du ta med familjen på en riktig toppensemester har du ett brett utbud av familjeinriktade hotell att välja mellan. Här finns allt från prisvärda lägenhetshotell till större hotellkomplex som erbjuder All Inclusive. Här kan du låta småttingarna leka av sig i sin egen pool medan du ligger på solterrassen med din favoritdrink och en bok. Kika på våra handplockade familjehotell här nedan och välj din egen favorit.

Vuxenhotell i Costa Brava

Eleganta barer, inget stök kring pool eller restaurang, Jacuzzis... Ah! Vuxenhotell är ett bra alternativ för dig som reser utan barn och vill unna dig lite extra avkoppling på din solresa. Barn är härliga, men ingenting går upp mot en helt barnfri omgivning lite då och då. Här nedan har vi samlat de bästa barnfria hotellen i Costa Brava.

Vill du veta mer om vad du kan hitta på i Spanien? Kolla in vår lista på utflykter i Spanien på bloggen och bli inspirerad.

Populära resmål i Spanien

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Lloret de Mar kan troligtvis ses som Costa Bravas turisthuvudstad då du hittar mängder av aktiviteter och nöjen, samt en riktigt fantastisk historia här.

Läs mer här

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar

Bara 60 kilometer från Barcelona ligger den pittoreska hamnstaden Malgrat de Mar. Med havet som sin närmsta granne kan du med stor säkerhet se fram emot gyllene stränder och klarblått vatten.

Läs mer här

Calella

Calella

Hit har resenärer av alla dess slag kommit i cirka 50 år för att njuta av den perfekta kombinationen av strandhäng, en sprudlande social kultur och fascinerande historia. Calellas mest framstående landmärke är Fyren, som 50 meter stolt står och blickar ut över staden vid klipporna.

Läs mer här