Resor till Costa Tropical

Semester Costa Tropical

Läs mer om Costa Tropical

Spaniens Costa Tropical ligger över södra kusten i provinsen Granada, och ligger direkt öster om det berömda Costa del Sol . I direkt kontrast till den granne, är Costa Tropical ett idealiskt val för människor som överväger Spanien semester för att komma bort från allt, att fly det liv och rörelse av de mer populära semesterorter och verkligen njuta av lugn och ro i denna lugna sträcka av spanska kustlinje!

Costa Tropical Holidays erbjuder en glimt av provinsiella spanska livet och kulturen, medan resterande lättillgänglig för casual turism. Rikt historiskt, erbjuder området en fascinerande inblick i en romersk förflutna, med många slott, ruiner och landmärken alla inom nära närheten av det kristallklara vattnet i Medelhavet och den berömda rena stränder. Drygt två timmar bort med flyg, är Costa Tropical det perfekta valet för en lugn och avkopplande spanska flyktbilen.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Costa Tropical

Väder

Costa Tropical solar sig i genomsnitt 320 soldagar per år, vilket gör det lyxigt varm. Medeltemperatur rutinmässigt från 26 ° C till 32 ° C från maj till slutet av augusti. En annan fördel för de höga temperaturer och nästan evigt solsken är temperaturen på det klara, blå vattnet utanför kusten, som normalt topp runt 23 grader Celsius, vilket gör den idealisk för simning och det överflöd av vattensporter som erbjuds genom den lokala marinor.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Regionen är stryktålig bergig, sluttande dramatiskt mot stränderna. Som sådan kan genomkorsar området vara bra motion så mycket av den urbaniserade områden byggs direkt på sluttningarna av kullarna vid foten av Sierra Nevada. När det gäller kusten, är de gyllene stränderna ofta avbruten av avskilda, isolerade vikar och klippiga vikar, erbjuder mycket mer integritet än andra jämförbara sträckor av stranden längre västerut. Från toppen av kullarna i regionen, är du behandlas med spektakulär utsikt över det omgivande området, inklusive den vackra stränder och klippiga berg för vilket Costa Tropical är känd.

Sport & dykning

Till skillnad från den granne, erbjuder Costa Tropical besökarna en chans att varva ner mitt i traditionell spansk miljö. Mycket av Costa Tropical charm ligger i det faktum att till skillnad från många andra spanska semesterorter, behåller området mycket av dess historiska arv och atmosfär. Regionen är av historisk betydelse, med ett överflöd av antika ruiner som går tillbaka till det romerska imperiet och den feniciska civilisationen, som går tillbaka till det första årtusendet före Kristus. Castillo förblir en arabisk befäst borg med anor från 15: e århundradet en populär attraktion som även bjuder på fantastisk utsikt utsikt över de närliggande Sierra Nevada bergen.

Om du längtar efter något lite mer spännande, ger tydlighet i det blå vattnet en mängd olika vattensporter att hänge sig åt, bland annat segling expeditioner i de många vikar som pricken kusten, dykning för att visa den myriad av vilda djur som lever i vatten och vindsurfing och vattenskidåkning. Också värt ett besök är imponerande Marina del Este yacht hamn, i den närliggande vik strax öster om Punta de la Mona.

Sevärdheter & kultur

Trots sin popularitet som turistmål, behåller Costa Tropical mycket av sitt spanska arv och tradition, till synes opåverkade av mass-appeal och kommersialisering av det närbelägna Costa del Sol. Spaniens rika kulturhistoria är uppenbart i arkitekturen i regionen, och även i det lokala köket finns på många fina restauranger i området. Det finns en känsla av tradition som genomsyrar hela området, som om livet har alltid varit på detta sätt, och det erbjuder besökaren en charmig porträtt av hur livet i Spanien var många år sedan.

Också värt att kolla in är de många Festligheter som äger rum i hela regionen under sommarmånaderna. Från den 24: e till den 29 juni, spelar staden Salobrena värd för San Juan och San Pedro rättvist. Många av Salobreña festligheter äga rum i skuggan av den dramatiska arabiska slottet, inklusive det välkända Lucero del Alba flamenco festival, som erbjuder en klassisk blandning av spansk mat med traditionell musik och dans som verkligen inte bör missa.

För ungdomar

Bortsett från det stora antalet traditionella spanska restauranger i området, är den populära turistorten Motril den bästa platsen att bege om du känner för lite spänning när det är mörkt, med många barer och nattklubbar inom räckhåll för de många prisvärda Costa Tropical hotell i området. Mer dämpad än vild dekadens i närheten av Costa del Sol hotellområden, är Motril fortfarande plats att festa långt efter att solen går ner över det vackra blå vatten.

Boka din semester redan idag!

Costa Tropical Holidays erbjuder besökarna en avkopplande, lugn sidan av Spanien ofta missas i liv och rörelse i andra orter. Kombinera den charmiga attraktion av traditionella spanska livet med hisnande vacker natur i regionen gör att besöka Costa Tropical en oförglömlig semester för hela familjen.

On The Beach har enastående erbjudanden på flyg och boende, så boka idag för att uppleva en smak av Spaniens händelserika historia i den här bedövande vackra regionen!