Resor till San Pedro

Semester San Pedro

Läs mer om San Pedro

Mitt i hjärtat av den spanska solkusten ligger San Pedro. Den här traditionella kuststaden bjuder på en autentisk inblick i den spanska vardagen. Här kan du besöka lokala marknader och dra hem ett riktigt kap, se historiska monument och såklart: Spendera långa, varma dagar på den härliga stranden.

Vädret i San Pedro

San Pedro har ett härligt kustklimat. I de södra delarna av Spanien stiger inte sällan temperaturerna upp mot 30 grader i juni och juli. I vattnet kan du under högsäsongen förvänta dig cirka 25 grader.

Stränderna i San Pedro

Huvudstranden i San Pedro heter Playa San Pedro de Alcantara. Den här stranden är blandat småstenig och finkornig, med glittrande djupblått hav. Då de flesta resenärer dras till de mer populära stränderna som Bounty Beach i Marbella, så finns det ofta mycket yta att sprida ut handduken på. Här kan man även få sig ett gott mål eller hyra vattensportsutrustning.

Mat och dryck

Du må ha hört talas om grönsakssoppan ”Gazpacho”, men har du någonsin provat vit gazpacho? Ajoblanco är en kall mandelsoppa som härstammar från södra Spanien. Mandelsoppan är starka inslag av vitlök, sherry och diverse frukter. Vindruvor och äpplen är de vanligaste. Blir man sötsugen på eftermiddagen kan man alltid besöka ett konditori och fråga om en ”Amarguillo” – Mandelbakelser smaksatta med marsipan och citronskal. Mums.

Att se och göra

I San Pedro finns ett arkeologiskt fynd som nationellt hyllats. Basilikan ”Vega del Mar” hittades år 1915 och dateras till 500-talet e.Kr. Runtomkring basilikan har inte bara krukor, juveler och mynt hittats, men även en begravningsplats med över 180 olika gravar av olika slag.

Kort fakta om San Pedro:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

Cirka 26 500 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan