Resor till Algeciras

Semester Algeciras

Läs mer om Algeciras

Beläget på södra kusten av Spanien, är Algeciras den största tätorten på Bay of Gibraltar, och är genomsyrad av historia. Ett rikt kulturellt område med många historiska sevärdheter, sitter Algeciras inbäddat mot de vackra marockanska bergen, och åtnjuter ett milt, tempererat klimat året runt med speciellt trevlig vintrar. En kort två och en halv timmes flygresa från de flesta flygplatser i Storbritannien, Algeciras helgdagar erbjuder en unik upplevelse av avkoppling och nöje.

Som den näst största hamnen i södra Europa, har Algeciras ett överflödande energi till skillnad från någon annanstans i södra Spanien , och erbjuder den extra bonus på stränderna i Getares, Rinconcillo och Chorrillo samt vacker utsikt över Afrika över sundet och ön Gibraltar är bara en kort båtresa bort. Algeciras semester erbjuder en unik bohemisk upplevelse, rik på historiska och kulturella mångfald.

Visa resmål på kartan

Väder

Som Algeciras ligger på den södra andalusiska kusten, har det varmt och behagligt väder året runt med tempererade somrar och bekväm vintrar. Ta din semester när som helst på året, men som du förväntar sommarmånaderna är bäst för solbad.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Sport & dykning

Den största attraktionerna i Algecrias är dess närhet till andra mer populära turistmål som Tanger och Marocko, och andra destinationer populärt med människor som överväger Costa del Sol Semester - samtidigt som det finns ett rikt historiskt sida av staden, mycket av Algeciras "charm kommer från dess äkthet som en livlig hamn. Många fina exempel på traditionell spansk arkitektur kan hittas i det charmiga San Isidro kvartalet, med anor från 18th Century, medan Plaza Alta erbjuder många caféer och basarer.

Sevärdheter & kultur

Algeciras har en livlig energi som få andra städer på Costa del Sol kan erbjuda. Unikt autentisk som en livlig spansk hamn, kommer människor som söker ett alternativ till traditionell Costa del Sol semester hitta mycket att intressera dem, inklusive flera festligheter såsom Carnival of Algeciras och Feria Real de Algeciras.

För ungdomar

Många av Algeciras "nattklubbar är ganska stökiga, på grund av det stora antalet sjömän och resenärer som passerar genom porten, så var varnade! Det finns också många restauranger och caféer som erbjuder prisvärd mat som kantar Avenida de la Marina, med de flesta kvarvarande öppna till sent.

Boka din semester redan idag!

För ett unikt bohemisk och autentisk spansk semester, inte leta längre än Algeciras. Erbjuder ett rikt skiftande blandning av kulturer, historia och atmosfär, har Algeciras allt du behöver för en riktigt minnesvärd skiva av livet i en hektisk södra spansk hamn. On The Beach har bra erbjudanden på flyg och boende, så varför inte prova oss och se hur mycket du kan spara på detta unika resmål!