Resor till Algeciras

Semester Algeciras

Läs mer om Algeciras

På den södra kusten av Spanien ligger staden Algeciras. Algeciras är den största staden vid Gibraltars vik, och har en riktigt fascinerande och rik historia och kultur. Här hittar du en riktigt vacker och stor strand, härligt väder året om och en stor marina.

Vädret i Algeciras

I södra Spanien är vädret torrt och hett från slutet av sommaren ända in i oktober. I Algeciras kan du förvänta dig en temperatur kring 28 grader under sommarmånaderna. För de som hellre håller sig undan de allra värsta folkmassorna och graderna rekommenderas det att resa i maj eller i september.

Stränderna i Algeciras

Huvudstranden i Algeciras heter Playa de El Rinconcillo och är cirka 2.5 km lång. Fastän bakgrunden må vara tråkig och industriell så är El Rinconcillo perfekt för familjer. Stranden är sammetslen, kritvit och kantad med restauranger, barer och butiker i mängder. Härifrån kan man faktiskt se ända bort till Gibraltars klippa. Vill man hellre spendera sitt strandhäng på en något lugnare plats rekommenderas ett besök till Playa de Getares, som ligger cirka 10 minuter med bil från stadskärnan.

Mat och dryck

Generellt sett när vi tänker på Spanien tänker vi på smarrig tapas, gazpacho, paella och skinka, men för den matintresserade finns ett helt spektrum olika rätter beroende på vart i landet man befinner sig. I södra Spanien domineras köket av fisk och skaldjur – Med god anledning! Prova på rätten ”Pescado frito”, som direktöversatt simpelt nog betyder ”friterad fisk”. Den här rätten är typisk för södra Spanien och Andalusien. Här djupfriteras torsk i olivolja och kryddas med citronsaft, salt och ibland vinäger. Detta sägs även ha varit föregångaren till den brittiska ”fish ’n chips”.

Att se och göra

Algeciras ligger precis vid ett enormt naturreservat. Hit tar man sig på cirka 30 minuter med bil, och här finns mängder med promenadspår, både uppe i bergen och i skogarna. Inne i staden Algeciras finns bland annat en stor vattenpark som heter ”Bahia Park”. Ta en plaskig heldag med familjen och prova på alla nervkittlande vattenrutschkanor som erbjus.

Kort fakta om Algeciras:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

Cirka 121 400 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan