Resor till Costa De La Luz

Semester Costa De La Luz

Visa resmål på kartan

Väder

På grund av dess sydliga läge är Costa de la Luz klimatet inte är lika extrem som andra Medelhavets semesterorter. Sommaren temperaturer är ofta varmt, men vinden från havet ger perfekt solbränna villkor utan sida påverkar dessa timme resor till och från glass kiosken!

Men blomstrar Costa de la Luz även på vintern, under vilken tid temperaturen är klart lindriga. I själva verket är staden Huelva känt för sin vinter jordgubbar! I år långa värme betyder mer än bara lågsäsongen frukt men eftersom det tillåter dig att fly de dystra brittiska vädret för en solsemester, utan att behöva trotsa krossa de helgdagar sommarskolan!

Semesterresor till Costa de la Luz i lågtrafik månader ytan ofta det billigaste erbjudanden och sista minuten pauser är vanliga. Så för din Costa de la Luz semester, håll utkik - man vet aldrig när nästa skulle komma med!

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Costa de la Luz landskapet är något att skåda. Vid första anblicken är det stränderna som sticker ut, med 300 km av gyllene kust att välja mellan! Stränder som Conil de la Frontera och Bolonia är perfekta för en avkopplande dag av garvning, och den relativt orörda landskapet bara bidrar till den lugna känslan i området.

Men den ovanligt höga antalet floder och sjöar i området gör det också möjligt för ett stort vidsträckt grönområde, relativt okänd i södra Spanien! Naturreservat som Coto Doñana är de bästa ställena att uppleva en sådan naturlig skönhet, med många att vara hemma till lokala fåglar och annat djurliv. Oavsett vad du väljer är en Costa de la Luz semester ett perfekt sätt att ta en vecka eller två av avkoppling med familjen.

Sport & dykning

En Costa de la Luz semester kommer att underhålla hela familjen. Costa de la Luz är så rik natur som det är i kultur, som museer som Museo de Cadiz och historiska monument såsom katedralen i samma stad som visar konst och historia är specifika för området, vilket ger större insikt i sina traditioner och arv. När det gäller naturlig skönhet beträffar, har Costa de la Luz allt. Från nationalparken Doñana till Bay of Cadiz, är Costa de la Luz perfekt för en fredligare eftermiddag utflykt med familjen.

Havet ger sin hand perfekt till vattensporter och segling och jet skiing är ofta täta rätt under hela semesterperioden. Golf fördelar också oerhört av det milda klimatet, med kurser såsom Valderrama, designad av den berömda arkitekten Robert Trent Jones skapa en golfare mini-paradis! Oavsett vad dina intressen kan, har en Costa de la Luz semester i överflöd!

Sevärdheter & kultur

Hem för den traditionella spanska tapas, är Costa de la Luz den perfekta platsen att prova några autentiska spanska köket. Färsk fisk och nötkött visa sig vara mycket populär bland lokalbefolkningen, och när det kommer till spansk mat, som bättre att lita på! När det gäller traditioner går, ingen är mer underhållande än Flamenco dans. Känd över hela världen, detta är den sanna definitionen av en andalusisk utekväll, och den årliga internationella Flamenco festival i mars är det perfekta sättet att uppleva det själv.

Alternativt kanske du vill besöka under påskveckan, under vilken tid områdets största fiesta sker, något som alltid visar sig populär bland turister. Dans, sangria och superb lokala delikatesser, den perfekta kombinationen! Med en kultur lika rik som detta är en Costa de la Luz semester ett måste även för den mest rutinerade av resenärer.

För ungdomar

Låt dig inte luras av Costa de la Luz mer traditionellt utseende - dess nattliv är lika livlig som någon annanstans i Spanien! En rad klubbar erbjuder parti fyllda helger, restauranger ge bästa lokala köket hittar du och havet barer erbjuder en avkopplande cerveza eller två i värmen av det andalusiska solskenet! Gräva lite djupare och du kommer hitta en verklig insikt i spanska livet - de lokala barerna ofta dold borta från turist hotspots är de bästa platserna för en äkta drink, men en grundläggande kunskaper i spanska kan behövas.

Boka din semester redan idag!

En Costa de la Luz semestern har verkligen allt. Rik kultur, vackra stränder och underbart väder gör allt för den perfekta familjesemestern. Och för den billigaste erbjudanden, som med alla Spanien semester är du på rätt plats! On The Beach erbjuder det bredaste utbudet av flygningar till de bästa hotellen runt så att, oavsett din budget, vi har semester för dig. Dröj inte - boka nu!

Populära semesterorter