Resor till Platja D'aro

Semester Platja D Aro

Läs mer om Platja D'aro

Den moderna medeltidsstaden Platja D’aro är ett perfekt val för de som gillar liv och rörelse. Staden bjuder på kilometerlånga, gyllene sandslätter, en fascinerande kultur och ett sprudlande nattliv. Härifrån kan du utforska den spanska östkusten med en smula glamour.

Vädret i Platja D’aro

På Costa Brava kommer värmen igång på riktigt i juni – juli, då temperaturerna ofta stiger upp mot 27 grader. Vintrarna är milda, men det rekommenderas inte att bada då vattnet kan vara lite kyligt. För de som hellre undviker de allra hektiska månaderna rekommenderas det att åka i september, då värmen ofta hänger kvar in på den tidiga hösten.

Stränderna i Platja D’aro

Stranden Platja Gran är över 2,1 km lång, 56 meter bred och hem till en mängd härliga restauranger och barer. Hit återvänder soldyrkare från hela världen år efter år för att ta del av det avkopplande strandlivet. Tack vare sin renlighet har Platja Gran blivit tilldelad den eftertraktade utmärkelsen Blå Flagg.

Mat och dryck

I det katalanska köket kan man se på starka influenser från det franska köket. Ett exempel på detta är det katalanska svaret på desserten ”crème brûlée”. Den största skillnaden är att puddingen görs på mjöl, majsstärkelse och ägg istället för grädde. Ett perfekt avslut på en stor middag.

Att se och göra

I Platja D’aro kan du bland annat besöka ett dockmuseum, upptäcka det idylliska slottet Benedormien samt se unika monument och sevärdheter såsom den arkeologiska utgrävningen av en romersk koloni kallad ”Pla de Palol” eller kyrkan ”Fanals d’Amunt”. Det finns till och med ett museum helt tillägnat armbandsur!

Kort fakta om Platja D’aro:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska och katalanska

Folkmängd:

Cirka 10 500 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan