Resor till La Cala

Semester La Cala

Läs mer om La Cala

La Cala Finestrat ligger precis på den härliga kusten av Costa Blanca. Här är tempot långsamt och atmosfären är fantastiskt avkopplad. Den här staden passar perfekt för de som gärna sover i lugn och ro men vill ha närhet till liv och rörelse – den närliggande storstaden Benidorm.

Vädret i La Cala

På den spanska sydöstkusten värms både luften och havet upp tidigt på året och håller i sig ända in i oktober. Temperaturerna klättrar inte sällan upp mot 26 grader, med en vattentemperatur nästan lika varm.

Stränderna i La Cala

Playa de La Cala de Finestrat är huvudstranden i staden Den här vackra hästskoformade stranden är belägen mitt i staden, ett stenkast från den populära utkiksplatsen Tossal de la Cala. Stranden är finkornig och mycket populär under sommarsäsongen med såväl lokalbefolkningen som turister – med god anledning.

Mat och dryck

I det traditionella receptet ’Arroz con costra’ tillagas ris tillsammans med den ljusa, spanska korven butifarra blanca ihop med kyckling till en slags gryta. ”Costra” på spanska betyder skorpa, och i receptet hälls en äggblandning överst i grytan så att ytan blir krispig. Riktigt gott efter en heldags lek och badande. Den här rätten går att hitta på de flesta restauranger runtom i regionen.

Att se och göra

Cala Finestrat är en medeltida stad med en mängd kyrkor och historiska monument. Vandra längs de kullerstensbelagda gatorna och upplev det lokala livet. För de som är sugna på ett äventyr kan vi rekommendera att besöka någon av den närliggande staden Benidorms många äventyrsparker såsom Aqualandia eller Terra Mitica.

Kort fakta om La Cala:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

6 380 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - La Cala