Resor till Denia

Semester Denia

Läs mer om Denia

Spanien semester helt enkelt inte slutföra utan att besöka Costa Blanca! Och var bättre att stanna än den lugna badorten Denia, i den norra kusten i Alicante, för en unik blandning av historia och underhållning. Palm-strödda gator och Medelhavet havet här flankeras inlandet av hisnande bergig terräng, och läget i staden gör den Alicantes största hamn, med dagliga färjor till Ibiza och Mallorca .

Inte för att du skulle vilja gå någonstans: det finns tillräckligt med barer, restauranger och sevärdheter här att ha er kommer tillbaka för mer Denia semester gång efter gång! Detta soldränkta Beach Paradise är inte så långt borta som du kanske tror - med våra fantastiska erbjudanden på Costa Blanca, det är bara två timmar flyg till Alicante flygplats, och en fyrtio minuters bilresa till hotellet därifrån!

Visa resmål på kartan

Väder

Glöm regnet! Denia genomsnittliga årliga temperaturen är över 20 ° Celsius: över 30 grader Celsius på sommaren och sällan går under 10 ° C även vid jul. Vinterdagar har också klarblå himmel, så smäll på solskydd och koppla av vid poolen - eller stranden! Med andra ord kan du fly om Denia semester på praktiskt taget alla tider på året och fortfarande få bra väder.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Den gyllene-slammade seafronts här divideras med hamnen mellan dem, från den högljudda blå flagg stränder som Les Marinas i norr, till sammanlagt lugnare Les Rotes, perfekt för avkopplande Denia semester medan du tittar på segelbåtar och färjor seglar in i azurblå horisont. Den mest framträdande av bergen gränsar Denia är Montgo, vilket är värt ett besök inte bara för den vackra utsikten det ger, men för ett besök på Montgo naturparken till picknicken bland de stora ekarna.

Sport & dykning

Denia har 12-talet fästning ligger i epicentrum i staden och skjuter ut mitt i en svepning av höga lindar. Inom slottets murar hittar du museer för arkeologi, etnologi och även ett leksaksmuseum. Den närliggande romerska ruinerna i L'Amadrava är ett måste-se i sommar för en smak av kejserlig kultur. Semesterresor till Denia är inte komplett om du förbi kyrkan av antagandet utan att ta i sin häpnadsväckande barock arkitektur.

Sevärdheter & kultur

Denia älskar en Fiesta! De fyra dagars upplopp i Fallas mars ser stora, fint utformade figurer av alla slag brännas i praktfulla färger, tillsammans med gatuparader och glada kaos! Oroa dig inte om du missar det ändå, det finns gott om andra fester här året runt så du kommer få en smak av festivalens anda oavsett när du kommer på semester till Denia. Och för en lite lugnare atmosfär kan du besöka fiskmarknaden varje eftermiddag eller måndag enorma utomhusmarknad i staden.

För ungdomar

Oavsett om du är arton eller åttio, kommer du inte att fastna för en god natt på er Denia semester! Ta en promenad nedför Calle de Marques de Campo, eller Main Street, där större delen av staplarna är, med allt från spanska tavernor till irländska pubar. Den Javea Road värd för de flesta av klubbarna i detta område, men Benidorms alla nattklubbar och barer karaoke är bara tjugo minuter bort för fest djur!

Boka din semester redan idag!

Med On The Beach, är du bara ett par klick bort från Denia semester, med ett brett utbud av hotell i Denia att välja mellan! Dröj inte! Den gyllene stränder Denia väntar - liksom våra fantastiska erbjudanden!