Resor till Denia

Semester Denia

Läs mer om Denia

Denia är beläget på den norra kustremsan av Alicante, och bjuder på en fascinerande mix av historia och underhållning. Här kan du betrakta monument och gå på museum, men även uppleva ett sprudlande nattliv och gå på lokala marknader.

Vädret i Denia

Costa Blanca har ett varmt och torrt klimat med långa, soliga somrar och milda vintrar. Temperaturerna här börjar värmas upp redan i maj, med en medeltemperatur kring 25 grader under högsäsongen. Vattnet är badvänligt tills i oktober.

Stränderna i Denia

En av de största och mest populära av stränderna i Denia är La Marineta Cassiana. Den här stranden är vida känd för sin renlighet och blev år 2019 tilldelad den eftertraktade utmärkelsen Blå Flagg. Här kan du bred ut din handduk riktigt ordentligt då stranden är hela 1,2 kilometer lång. Stadens andra strand, Les Bovetes, är 1.8 kilometer lång och finkornig. Hit vallfärdar resenärer från världens alla hörn för att upplev det härliga, spanska strandlivet.

Mat och dryck

De flesta internationellt kända rätterna från Valencia och Costa Blanca är mycket matiga och kryddiga. Men vad finns att beställa på caféet eller restaurangerna för den sötsugne? Horchata är en mjölkfri dryck gjord på ris och smaksatt med vanilj, kanel och socker. Turron är små nougatbakelser, typiskt för medelhavsländer. De görs av rostade nötter, maräng och honung och formas till små rektanglar. Supergott till en kopp starkt kaffe på eftermiddagen.

Att se och göra

I Denia kan du kombinera härligt strandhäng med nattliv och kulturella upplevelser. Här finns mängder av historiska byggnader, bland annat ett fort från 200-talet, ett flertal museum och många festivaler som hålls årligen. För dig som gärna utforskar regionen kan vi rekommendera ett besök till staden Benidorm, känt för sitt sprudlande nattliv och härliga, kilometerlånga stränder.

Kort fakta om Denia:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

41 700 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan